Prima pagină » Se pregătește lansarea GhatGPT 4. Inteligența artificială ar putea crea și videoclipuri

Se pregătește lansarea GhatGPT 4. Inteligența artificială ar putea crea și videoclipuri

by Maria I.
0 comment
Se pregătește lansarea GhatGPT 4. Inteligența artificială ar putea crea și videoclipuri

Chat-GPT se pregătește să treacă la nivelul următor, odată cu apariţia lui GPT4.  Acesta ar fi de 500 de ori mai puternic decât predecesorul său şi va aduce multe funcții noi printre care un mecanism prin intermediul căruia putem crea video din text şi genera scenarii lungi de film cu o comandă.

Noul ChatGPT-4 va fi lansat în a doua parte a lunii martie. Informația a fost adusă întâmplător de către CTO la Microsoft în Germania, Andreas Braun, în cadrul evenimentului AI în focus – Digital Kickoff care a avut loc pe 9 martie 2023. Lansarea noii generații de Chat GPT nu a fost încă comunicat oficial de către Microsoft sau prin OpenAi.

„Vom introduce GPT-4 săptămâna viitoare. Vom avea modele multimodale care vor oferi posibilități complet diferite, cum ar fi videoclipuri, de exemplu.”, a declarat Braun.

Marianne Janik, CEO al Microsoft Germania, a fost și ea la eveniment și a făcut câteva gânduri despre AI în afaceri. Ea a vorbit despre starea actuală de dezvoltare a inteligenței artificiale și că Chat GPT a devenit un punct de cotitură cheie în tehnologie, comparându-l cu lansarea primului iPhone.

În plus, Janik a subliniat un punct care îi preocupă foarte mult pe oameni, cu dezvoltarea enormă a IA într-un timp atât de scurt, care este posibilitatea înlocuirii ființei umane pe piața muncii. Ea a spus că nu va fi vorba despre înlocuirea locurilor de muncă, ci despre crearea unui nou mod de a face sarcini repetitive. Misiunile tradiționale ale posturilor se pot schimba, dar în același timp apar noi sarcini și chiar noi profesii și totuși „Va fi nevoie de mulți experți pentru a folosi și implementa AI în mod adecvat în companii”, a spus ea.

Noua versiune a limbajului natural creat de OpenAI în parteneriat cu Microsoft, ChatGPT-4, va putea interpreta imagini și videoclipuri.

Noul ChatGPT-4 ar putea fi multimodal

Executivul de la Microsoft Germania a vorbit și în cadrul evenimentului că ChatGPT-4 va avea noutatea de a fi multimodal. Acest concept de multimodalitate este legat de capacitatea AI de a obține informații din diferite tipuri de surse, inclusiv videoclipuri și imagini, permițând AI să citească și să interpreteze audio, video și imagini.

O altă inovație pe care o poate aduce multimodalitatea este aceea că va face AI să înțeleagă de fapt limbajul natural, care până acum era interpretat doar ca statistică. În plus, tehnologia a avansat în așa fel încât știrile să funcționeze cu toate limbile, astfel încât să poți, de exemplu, să pui o întrebare în portugheză și să primești răspunsul în germană.

Întrucât ChatGPT în prima sa versiune este încă foarte nou pentru piață și pentru oameni și utilitățile sale sunt încă mai bine explorate, lansarea noii versiuni poate avea un impact și mai mare asupra modului în care progresează dezvoltarea inteligenței artificiale în limbaj natural.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?