Prima pagină » Marcel Ciolacu, dovada clară că dacă mergi pe strategia „băilor de mulțime”, intri la apă. Trei greșeli uriașe în cinci săptămâni de mandat

Marcel Ciolacu, dovada clară că dacă mergi pe strategia „băilor de mulțime”, intri la apă. Trei greșeli uriașe în cinci săptămâni de mandat

by A. Ionut
0 comment

Marcel Ciolacu și-a început vertiginos mandatul de premier. S-a plimbat cu metroul cu SPP-ul după el, și-a pus consilierii să filmeze cum merge cu low cost, a cerut demiteri în scandalul cu azilele groazei până au ajuns subordonații să lase bătrânii fără acoperiș deasupra capului din cauza unor lămâi mucegăite. Chiar și-a trimis acasă doi miniștri și după a cerut să moară și capra vecinului liberal. 

Primele săptămâni au mers lin pentru Ciolacu din punct de vedere al imaginii, dar visul frumos s-a terminat repede. Jurnaliștii de la g4media.ro au făcut o analiză a celor trei mari gafe care i-au marcat până acum mandatul proaspătului premier. 

 La 4 iulie, într-o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz, Ciolacu a spus că vrea militari germani în România. Declarația a luat pe toată lumea prin surprindere, pentru că în România există deja militari americani și un grup de luptă NATO condus de Franța.

Răspunsul Germaniei a fost rapid și categoric. Un putător de cuvânt al ministerului federal al Apărării a spus că Germania „nu este obligată” să trimită o brigadă a Bundeswehr-ului în România, întrucât menţine o cooperare militară cu Lituania în cadrul NATO, în timp ce Franța cooperează cu România în grupul de luptă NATO. Refuzul Germaniei a venit în timp ce Ciolacu era încă la Berlin, în programul vizitei oficiale, punctează g4media.ro. 

Al doilea eșec al premierului a fost legat de stadionul Ghencea. El a cerut pe linie ierarhică Ministrului Apărării să dispună ca stadionul Ghencea, deținut de Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua” și construit din bani publici, să poată fi utilizat de toti cei care solicită închirierea sa. Printre alții, și de clubul FCSB, deținut de Becali. 

Cererea premierului a fost însă ignorată de Clubul Sportiv al Armatei, care a refuzat să închirieze stadionul. Chiar și așa, Ciolacu s-a prezentat la meciul FCSB – Dinamo, iar comportamentul său a ridicat multe semne de întrebare legate de obiectivitatea anchetei derulate de Corpul de control, mai transmite sursa citată. 

Al treilea eșec s-a consumat odată cu vizita premierului maghiar Viktor Orban la București. În comunicatul oficial post-întâlnire, Ciolacu a introdus în discuție ”susținerea” Budapestei pentru intrarea României în Schengen și a pus în termeni extremi de diplomatici dorința ca Orban să nu mai înregistreze la Tușnad derapaje anti-UE și pro-Rusia. Însă, cum era de așteptat, premierul ungar a lansat o serie de atacuri în timpul discursului său de la Tușnad, iar Ciolacu a rămas fără reacție. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?