Prima pagină » Nepotul premierului Marcel Ciolacu solicită 110 milioane lei din PNRR pentru două firme recent înființate. Ce bani învârte afaceristul, anchetă explozivă

Nepotul premierului Marcel Ciolacu solicită 110 milioane lei din PNRR pentru două firme recent înființate. Ce bani învârte afaceristul, anchetă explozivă

by A. Ionut
0 comment

Două firme deținute în proporție de 50% de Cristian Mihai Ciolacu, indicat drept nepotul premierului și liderului PSD Marcel Ciolacu, au aplicat pentru ajutor de stat de peste 110 milioane lei pentru producția de energie eoliană și solară din PNRR, potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei la solicitarea Economedia. Ambele firme recent înființate raportează venituri minuscule, de 10-13 lei, dar își propun să deruleze proiecte de sute de milioane de lei, scrie Economedia.ro. 

Este vorba despre firmele Solar Energy Production, respectiv Development Power Solar Energy, care se află pe lista oficială de la Ministerul Energiei cu companii care au aplicat la o schemă de ajutor de stat de sprijinire a investițiilor în capacități noi de producție de energie eoliană și solară din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, Solar Energy Production a depus un proiect în valoare de 233.324.849 lei, din care vrea să primească ajutor de stat de 61.672.320 lei pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică. Cealaltă firmă, Development Power Solar Energy, a depus un proiect în valoare de 184.944.080,19 lei, din care ajutor de stat de 50.716.320 lei, tot pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică, mai transmite sursa citată. 

Cele două firme unde nepotul lui Marcel Ciolacu deține o parte din acțiuni și unde este administrator au fost înființate relativ recent, ambele în luna aprilie 2022, iar datele financiare sunt încă firave, ridicând întrebări cu privire la capacitatea companiilor de a derula proiecte de o astfel de amploare.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, Solar Energy Production a înregistrat anul trecut pierderi de 365.488 lei, fără însă a raporta cifra de afaceri și numărul de angajați. Veniturile totale ale companiei în 2022 au fost de 13 lei, iar cheltuielile totale au însumat 365.501 lei.

De asemenea, nici pentru compania Development Power Solar Energy nu au fost publicate cifra de afaceri și numărul de angajați. Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 336.810 lei, venituri totale de 10 lei și cheltuieli totale de 336.820 lei, mai arată Economedia.ro.

Potrivit Termene.ro, Cristian Mihai Ciolacu mai este implicat în șase companii, dintre care două companii au fost radiate:

  • Comuncas, înființată în 2021 sub CAEN-ul 4120 – Lucrări de construcții a cladirilor rezidentiale și nerezidențial, pentru care nu au fost făcute publice date precum cifra de afaceri și numărul de angajați. Compania are pierderi de 270 lei. Nepotul lui Marcel Ciolacu deține 33,34% din această companie, o parte din firmă (33,33%) fiind controlată și de Teodora Grindeanu, soția ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.
  • Healthy Med Consulting, înființată în 2013 sub CANE-ul 4646 – Comert cu ridicata al produselor farmaceutice, care este radiată.
  • Ciro Investment CRF – înființată în 2021, unde Cristian Mihai Ciolacu deține 51% din companie. Menționăm faptul că nu există date financiare despre firmă la Ministerul Finanțelor deoarece entitatea nu a desfășurat activitate de la data înființării și până în prezent.
  • Evo Nuclear este o altă companie radiată, care a fost înființată în 2022, unde nepotul lui Ciolacu deținea 19% din firmă.
  • Nicomart Prim Team – companie înființată în 2007, unde acesta are 40% din acțiuni. Firma a înregistrat în 2022 afaceri de 8,6 milioane lei, un profit net de 35.573 lei și 33 de angajați.
  • A.D.R Partener Oil – înființată în 2009, deținută în totalitate de Cristian Mihai Ciolacu. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2,05 milioane lei, un profit net de 1.968 lei și 33 de angajați.

Marcel Ciolacu i-a împrumutat lui Mihai Cristian Ciolacu suma de 490.000 lei, potrivit declarației de avere din 2022 și 2023.

Jurnaliștii de la Economedia l-au contactat pe Cristian Mihai Ciolacu pentru detalii pe toate canalele posibile, însă acesta nu a răspuns la telefon și doar a citit mesajul trimis pe WhatsApp, însă fără a răspunde.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?