Prima pagină » LA UN PAS DE MOARTE: O femeie a născut acasă, asistată de soţ și de soacră. A ajuns cu hemoragie gravă la spital

LA UN PAS DE MOARTE: O femeie a născut acasă, asistată de soţ și de soacră. A ajuns cu hemoragie gravă la spital

by B. R.
0 comment

O femeie de 34 de ani din Târgu Neamț a fost la un pas de moarte după ce a născut acasă, asistată de soțul ei și de soacră.  Apoi a ajuns cu hemoragie gravă la spital. Gravida era la a cincea naştere. Soțul a sunat la 112, iar femeia şi pruncul au ajuns de urgenţă, la spital. Gravida a fost internată pe Secţia de Terapie Intensivă.   

Femeia şi copilul sunt în stare bună. Ea a ajuns în stare gravă, la spital, la începutul săptămânii, cu o plagă în zona perineală produsă în momentul naşterii. Copilul avea o greutate de aproape 4,8 kg. Iniţial a fost internată la ATI, dar evoluţia sa fiind una favorabilă, a fost transferată în salon. 

Atât femeia de 32 de ani, cât şi soţul sunt asistenţi medicali. Potrivit IPJ Neamţ, femeia a ajuns ulterior la spital cu sângerări genitale, resturi placentare şi anemie.

Intervenția a fost făcută cu instrumentar cumpărat de pe internet.

DSP și IPJ Neamț au precizat că a fost o naștere naturală, cu rupere de perineu.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Neamţ s-au sesizat cu privire la faptul că o femeie din Târgu-Neamţ, în timp ce se afla în imobilul său, ar fi dat naştere unui copil, asistată de soţul ei, ambii fiind asistenţi medicali. Ulterior, la aceeaşi dată, femeia a fost transportată la o unitate medicală din judeţul Neamţ, atât ea, cât şi bebeluşul aflându-se în stare bună. La acest moment, nu au fost identificate elementele constitutive ale vreunei fapte de natură penală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ au precizat că gravida a dat naştere pe cale naturală.

„Echipajul SAJ Neamţ a constatat că lehuza avea parametrii hemodinamici în limite normale şi sângerare post-naştere fiziologică. Delivrarea placentei s-a produs fiziologic, înainte de sosirea ambulanţei. Nou-născutul era în stare general bună. Mama şi nou-născutul au fost preluaţi de către ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Orăşenesc ‘Sf. Dimitrie’ Târgu-Neamţ. Pacienta a fost investigată clinic şi paraclinic în spital, i-a fost acordată asistenţa medicală necesară plăgii perineale pe care o prezenta, a primit tratament specific şi este internată în Secţia Obstetrică Ginecologie. Precizăm faptul că naşterea pe cale naturală a unui copil cu greutate mare poate provoca rupturi perineale”, au subliniat reprezentanţii DSP Neamţ.

Acest caz vine la câteva zile după ce o femeie din Piatra Neamţ a născut acasă, iar la două zile a decedat la spital. Se pare că a fost ajutată de o femeie pe care a găsit-o pe o reţea de socializare. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?