Prima pagină » Nicolae Ciucă: A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier. Sperăm să avem un nou Guvern până joi

Nicolae Ciucă: A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier. Sperăm să avem un nou Guvern până joi

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că și-a depus mandatul, după ce a fost soluționată problema grevei profesorilor. Nicolae Ciucă speră că până joi vom avea un nou guvern.

„Consider că acest conflict a fost încheiat şi, aşa cum mi-am asumat şi ne-am asumat la nivelul coaliţiei, astăzi a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru al Guvernului României. În felul acesta, în cadrul discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei, după ce am să merg să-mi depun mandatul la preşedintele României, la nivelul coaliţiei încep procedurile pentru efectuarea rocadei. Ceea ce este important de subliniat este faptul că, imediat după aceasta, vom avea un Guvern interimar care va funcţiona până în momentul în care se va finaliza învestirea unui nou Guvern, nou Guvern care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii. Noi ne-am propus ca până joi să avem Guvernul învestit”, a declarat Nicolae Ciucă. 

 
Nicolae Ciucă a mulţumit celor care i-au stat alături din perioada în care a deţinut funcţia de şef al Executivului. 
 
„Ceea ce este important este faptul că, atunci când ne-am asumat să guvernăm, ne-am asumat să rezolvăm o situaţie, o criză politică, la finele anului 2021, să avem instrumentele necesare prin care să gestionăm crizele care deja începuseră să apară şi iată-ne astăzi, după un an  şi aproape şapte luni, având la dispoziţie o serie întreagă de măsuri şi decizii prin care putem să asumăm fără lipsă de modestie că am asigurat stabilitatea ţării. La final de mandat, vreau să mulțumesc tuturor celor cu care am lucrat: mediul asociativ, sindicate, mediul de afaceri, mediul universitar, ONG-uri, fiecărui cetățean, pentru modul în care ne-am înțeles și sprijinit să derulăm actul de guvernare. Mulțumesc presei care a fost mereu alături de noi.”, a încheiat Nicolae Ciucă.
 
Nicolae Ciucă anunţase că va demisiona odată cu soluţionarea crizei din învățământ. Greva a fost suspendată, iar OUG privind creşterea salariilor în învăţământ a fost adoptată şi publicată în Monitorul Oficial.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?