Prima pagină » Nicolae Ciucă: Eliminarea pragului pentru abuz în serviciu este cea mai bună opțiune. PNL susține ca problemele din Justiție să fie rezolvate așa cu ne-am asumat

Nicolae Ciucă: Eliminarea pragului pentru abuz în serviciu este cea mai bună opțiune. PNL susține ca problemele din Justiție să fie rezolvate așa cu ne-am asumat

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a făcut primele declarații după eliminarea pragului pentru abuz în serviciu. Camera Deputaților a votat varianta propusă de Guvern.

„Pragul pentru abuz în serviciu a fost stabilit prin proiectul care a fost discutat și aprobat la nivelul Guvernului. A fost o decizie pe care noi am luat-o și am susținut-o și în felul acesta am considerat că este cea mai bună opțiune pe care putem să o adoptăm în continuare și să ne susținem proiectul initial.

„Eu am cerut ca proiectul pe care noi l-am înaintat să fie supus aprobării. (…) A fost propuneri pentru acel prag și din toate punctele de vedere, fără niciun fel de reținere, vă pot confirma că la nivelul discuțiilor PNL a susținut și susține în continuare ca toate problemele din Justiție să fie rezolvate așa cum ni le-am asumat, cum de altfel s-a și întâmplat”, a transmis Nicolae Ciucă.

Cât privește măsura de interzicere a cumulului salariului cu pensia de serviciu în sectorul bugetar, Nicolae Ciucă afirmă că se caută soluții care să respecte prevederile legale.

„Este un subiect care de fiecare dată s-a preluat în dezbaterea politică și s-a încercat o anume evidențiere a acestui subiect. Și noi am încercat să facem în așa fel încât să se interzică cumulul pensiei cu salariul. Există și o decizie a CCR în acest sens. Dacă găsim o soluție care să respectă toate prevederile legale, suntem de acord să o punem în aplicare.”, susține premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?