Prima pagină » Ciucă a cerut o analiză urgentă pentru comasarea alegerilor din 2024: Asta este dorința cetățenilor

Ciucă a cerut o analiză urgentă pentru comasarea alegerilor din 2024: Asta este dorința cetățenilor

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că PSD și PNL vor comasarea alegerilor de anul viitor, ținând cont că vor fi nu mai puțin de patru runde de alegeri: din sondajele pe care le-am făcut, cetățenii își doresc comasarea alegerilor sau ca acestea să fie mai puține. 

„Este o propunere pe care am discutat-o în ședința de astăzi și am decis ca la nivelul specialiștilor din partid să se analizeze care sunt măsurile legale pentru o astfel de decizie, ținând cont că din sondajele pe care le-am făcut, cetățenii își doresc comasarea alegerilor sau ca acestea să fie mai puține, fiindcă anul viitor vom avea patru runde de alegeri. Dacă va exista posibilitatea legală ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere și vom discuta în coaliție. Dacă nu se va găsi o soluție, vom avea patru runde de alegeri”, a spus Ciucă.

Liderii PNL caută soluții astfel încât impactul bugetar în 2024, când vor avea loc alegerile, să fie cât mai mic. Astfel, liberalii au decis constituirea unui grup de lucru care să analizeze opțiunea comasării alegerilor locale cu cele generale. Totul la propunerea secretarului general al PNL, Lucian Bode. Asta pe fondul cheltuielilor uriașe de la bugetul de stat cu cele patru runde de alegeri din 2024 (parlamentare, europarlamentare, locale, prezidențiale).

2024 se anunță un an crucial pentru viitorul României în condițiile în care ar urma să avem în același an, pentru prima dată în istorie, atât alegeri parlamentare și europarlamentare, cât și alegeri locale, dar și alegeri prezidențiale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?