Prima pagină » Nicolae Ciucă le-a dat ultimatum să găsească soluții, miniștrii PSD caută în continuare vinovați pe la vecini

Nicolae Ciucă le-a dat ultimatum să găsească soluții, miniștrii PSD caută în continuare vinovați pe la vecini

by A. Ionut
0 comment

Miniștrii cabinetului Ciucă trebuie să vină, până miercuri, cu planul concret prin care vor face economii. Între timp, ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi anunțuri cu privire la eventuale tăieri de salarii și concedieri.

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că nu urmează ca Guvernul să taie salariile bugetarilor sau să facă disponibilizări, mai ales acum, în Săptămâna Mare.

Și ministrul Muncii, Marius Budăi, îi dă dreptate premierului și susține că nu va fi sub nicio formă de acord cu tăierile de venituri de la cetățeni.

Budăi nu se dezice de vechile obiceiuri din partid și încearcă să arunce vina în curtea vecinului, chiar dacă Nicolae Ciucă a spus clar și răspicat că nu vrea să taie veniturile românilor.

”Dacă alți colegi din coaliție, dacă oricare alt politician gândește prin reformă doar tăieri de venituri de la cetățeni, noi, PSD, ne despărțim de acest lucru. Dacă se va pune acestă problemă și dacă colegii din PNL vor veni cu această problemă, eu vă spun că la toate ședințele din coaliție la care am fost prezent nici măcar nu s-a pus această problemă.

Însă, dacă ajungem la capitolul bunuri și servicii, la unele lucruri la care considerăm oportun că le mai putem amâna, cu siguranță că vom face acest lucru. Trebuie să luăm măsurile ca atare”, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi, conform antena3.ro.

Ministrul a subliniat că este exclus ca numărul de posturi în Ministerul Muncii să fie redus.

”Eu am nevoie de oameni! Nu avem, la ora actuală, nivelul de salarii din România, fie că vorbim de privat sau de bugetari, care să permită reduceri de venituri”, a concluzionat Marius Budăi.

Adrian Câciu, colegul domnului Budăi, a transmis că exista o gaură în buget de 20 de miliarde de lei și că va fi găsită o soluție pentru a rezolva această criză financiară, dar că nu vor fi introduse taxe noi, ci vor fi ajustate cheltuielile.

Ministrul Adrian Câciu a precizat că “toate măsurile sunt posibile”, dar și că “ajustarea nu va afecta pachetul social cu care această coaliție a venit, nici pachetul economic și nici investițiile”

Câciu a ținut să precizeze că nu vor fi crescute taxele pentru a aduce banii la buget și că măsurile vor fi doar bazate doar pe tăieri de cheltuieli, conform antena3.ro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?