Prima pagină » Culmea administrației! PNL Sector 1: Clotilde Armand mai trage o țeapă bucureștenilor și continuă să blocheze bugetul

Culmea administrației! PNL Sector 1: Clotilde Armand mai trage o țeapă bucureștenilor și continuă să blocheze bugetul

by B. R.
0 comment

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a lipsit, din nou, de la ședința de Consiliu Local în care ar fi trebuit dezbătut bugetul. Și asta în condițiile în care edilul le-a cerut consilierilor PSD și PNL, pe Facebook, să susțină astăzi proiectul de buget.  

Pentru a opta oară, Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar nu se deranjează să participe la ședința Consiliului Local, convocată chiar de ea, pe tema bugetului local al Sectorului 1, transmite PNL Sector 1.

„Deși legea prevede clar că primarul trebuie să participe la dezbaterea bugetului în ședința de Consiliu Local, unde trebuie să-l prezinte și explice, Armand convoacă ședințe peste ședințe, la care nu participă. O sfidare absolut grosolană a cetățenilor Sectorului 1! În schimb, este foarte prezentă pe diverse rețele de socializare, unde duce aceleași războaie cu inamici inventați”, punctează PNL Sector 1. 

Dacă Armand ar fi avut „bunul simț” să își susțină propriul proiect de buget, PNL Sector 1 i-ar fi adresat câteva întrebări de bun simț. „Nu am avut aceasta șansă”, susțin liberalii, așa că le adresează public:

• Ați încasat 230 milioane lei în ianuarie și februarie în 2023. Pe ce ați cheltuit acești bani?

• Cele mai importante cheltuieli conform legii sunt salariile angajaților, utilitățile, bursele elevilor și servicii sociale. Dacă plăteați toate acestea, încă rămâneau bani. Cumva ați plătit din nou pentru panseluțe?

• Câți bani ați bugetat anul acesta pentru mașina consilierului dumneavoastră, plătit din banii primăriei, care merge în afara orelor de program cu mașina primăriei fără a avea permis? De ce nu îl demiteți?

• În 2022 ați cheltuit la ADP 140 de milioane pe amenajare spații verzi, cu aceleași firme ca pe vremea lui Tudorache. În 2023 cereți 190 de milioane tot pentru spații verzi. Dar parcuri noi nu doriți sa construim? Dar câte locuri de parcare subterană vreți sa construiți în 2023? Mai ales că până acum ați făcut ZERO locuri de parcare și nici nu ați bugetat vreun loc de parcare subterană în bugetul pe 2023?

• De ce nu îl demiteți pe City Managerul angajat direct de dumneavoastră fără concurs, pentru ratarea obținerii a 15 mil din PNRR? Suntem unicul sector din București car

PNL Sector 1 reamintește că bugetul sectorului nu se dezbate și nici nu se votează pe rețelele de socializare, ci în ședințele consiliului local. „O așteptăm pe doamna primar să respecte legea, să ne răspundă la întrebări și să vină să susțină proiectul de buget”, conchide PNL Sector 1.

Edilul îi acuză pe consilierii PSD și PNL că nu vor să voteze bugetul, asta în ciuda faptului că primarul nu se prezintă pentru susținerea acestui proiect.

La rândul lor, consilierii PSD și PNL solicită explicații și note de fundamentare pentru bugetul propus de edil, de 2,1 miliarde de lei. De asemenea, le solicită anumitor directori, cum este și cel de la ADP, să vină în fața Consiliului pentru a explica sumele cerute în proiectul de buget.

Bugetul Sectorului 1 ar putea fi anul acesta de 2,1 miliarde de lei, dacă va fi aprobat în forma actuală.

Și bugetul pentru anul 2022 al Primăriei Sectorului 1 a fost votat cu o întârziere de două luni, pe data de 1 aprilie, după 11 ședințe.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?