Prima pagină » Nicolae Ciucă: Vom continua investițiile în Armata Română pentru a putea să apere ţara. În vecinătate se derulează un război de uzură, un război lung, o provocare pentru lumea liberă

Nicolae Ciucă: Vom continua investițiile în Armata Română pentru a putea să apere ţara. În vecinătate se derulează un război de uzură, un război lung, o provocare pentru lumea liberă

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a participat la manifestările de la Focșani dedicate împlinirii a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”.

„Sacrificiul pentru țară este o virtute, care trebuie onorată și căreia trebuie să i se recunoască adevărata valoare. Noi beneficiem de acest sacrificiu al înaintașilor noștri, dar și al celor care acum îmbrățișează cariera militară. Trăim vremuri tulburi, trăim într-o lume instabilă, în care războiul a revenit în prim-plan ca instrument pentru revizuirea granițelor unui stat suveran. Războiul nedrept nu va avea niciodată sorți de izbândă. Deși prezent mereu în istorie sub diverse forme, răul nu a triumfat niciodată definitiv.’’, a spus Nicolae Ciucă în fața militarilor.

Nicolae Ciucă a subliniat din nou importanța stabilității în interiorul României. Doar așa putem rămâne un stat sigur, pentru ca românii să-și poată continua viața în liniște.

„Ca stat membru al Uniunii Europene și al Alianței nord Atlantice, suntem de partea bună a istoriei și depinde numai de noi dacă suntem capabili să păstrăm nivelul necesar de stabilitate militară, politică, economică și socială pentru țara noastră.  Doar această stabilitate ne poate proteja de toate tentativele de destabilizare a parcursului European al României.’’

Premierul a transmis și un mesaj de încurajare pentru militarii care se sacrifică pentru țară, dar și pentru tinerii care își doresc o carieră militară.

„ Ne vom bizui întotdeauna pe Armata română, pe militarii noştri care, alături de aliaţi, vor asigura apărarea României şi a Flancului Estic al NATO. Dorim să dotăm Armata română cu toate capabilităţile moderne de care are nevoie pentru a putea să apere ţara. Dorim să întărim atractivitatea profesiei militare şi să-i asigurăm pe toţi cei care vor depune jurământul militar de respectarea demnităţii şi a sacrificiului lor. Totodată, investim în învăţământul militar, în cercetare şi noile tehnologii necesare bunei funcţionări a întregului complex militar. Vă garantez că investiţiile în dezvoltarea capabilităţilor militare vor continua şi în viitor. Doar o armată puternică este garanţia că un stat şi o societate sunt protejate şi cetăţenii se pot bucura în pace de drepturile şi libertăţilor lor. Vreau să multumesc tuturor celor care își desfășoară activitatea și își îndeplinesc misiunile oriunde pe teritoriul țării sau în afara ei sub drapelul național pentru modul în care au înțeles să-și îndeplinească misiunea și pentru profesionalismul de care au dat dovadă de fiecare dată când țara le-a cerut-o.’’, a mai spus premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?