Prima pagină » Planul Guvernului pentru a putea să acopere deficitul bugetar. Marcel Boloș: Nu mai putem bălti în aceste facilități fiscale

Planul Guvernului pentru a putea să acopere deficitul bugetar. Marcel Boloș: Nu mai putem bălti în aceste facilități fiscale

by A. Ionut
0 comment

Guvernul pregătește modificări de taxe prin care să acopere rapid deficitul tot mai mare. Primele măsuri discutate îi vizează pe cei care sunt acum scutiți de plata contribuției la sănătate.

Într-un interviu pentru Știrile ProTV, ministrul Finanțelor a declarat că angajații care acum sunt exceptați de la plata contribuției la asigurările de sănătate, de 10% din salariul brut, precum cei din construcții și industria agroalimentară, adică aproape 900.000 de români, nu ar trebui să mai beneficieze de această facilitate.

”Nu mai putem bălti în aceste facilități fiscale, dar și în zona acestor impozite indirecte, mai ales pe consum, pentru ca mai apoi să avem problemele de fond, pe marile servicii publice. E nedrept, din această perspectivă, ca alții în locul tău să plătească această contribuție la asigurările sociale de sănătate, e un minim de decență în a asigura un sistem contributiv la asigurările de sănătate”, a transmis Marcel Boloș. 

În privința accizelor, planul ar fi de aducere a lor la nivel mediu european, ceea ce ar însemna creșteri de prețuri finale pentru tutun, alcool și carburanți. Și la taxa pe valoare adăugată, la TVA, discuția ar fi să rămână doar două cote  de 9%, pentru mâncare și produse farmaceutice, respectiv 19% pentru restul. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?