Prima pagină » PNL și PSD, ședinte înainte de rocada premierilor. Ce scenarii se conturează pentru noul guvern

PNL și PSD, ședinte înainte de rocada premierilor. Ce scenarii se conturează pentru noul guvern

by A. Ionut
0 comment

Conducerile PNL şi PSD au fost convocate în şedinţă, marţi, înainte de rocada premierilor de la sfârşitul acestei luni. Se discută strategia privind protocolul coaliţiei, dar şi cine vor fi titularii portofoliilor în noul Executiv condus de liderul PSD Marcel Ciolacu.

Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal se va reuni, marţi, începând cu ora 11:00, în sala grupului PNL din Camera Deputaţilor. Anterior, liderii conducerii vor discuta la Vila Lac, luni seara, despre negocierile cu PSD privind rocada guvernamentală. 

Şi Consiliul Politic Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Principala decizie pe care trebuie să o ia cele două partide este respectarea sau nu a protocolului semnat în urmă cu un an şi jumătate sau deschiderea negocierilor pentru un nou aranjament în Executiv. 

Conducerile PNL şi PSD vor discuta şi despre titularii portofoliilor în noul Guvern condus de Marcel Ciolacu. În cazul PNL, conducerea va analiza şi ce rol va avea premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al formaţiunii, după ce va renunţa la funcţie.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţa, joi, că o să existe o rotaţie de prim-miniştri, dar o să fie una lină şi aşezată. Ciolacu a transmis că a ajuns la o concluzie cu premierul Nicolae Ciucă. Cei doi lideri vor încerca să creioneze viitorul guvern în funcţie de persoane, nu de posturi.
 
UDMR a anunţat că nu intenţionează să iasă de la guvernare şi că rotativa guvernamentală nu priveşte UDMR, iar acordul este semnat doar de PNL şi PSD.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?