Prima pagină » România, alături de Republica Moldova după tentativa de lovitură de stat. Mesajul președintelui Iohannis

România, alături de Republica Moldova după tentativa de lovitură de stat. Mesajul președintelui Iohannis

by A. Ionut
0 comment

Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj de susținere pentru Republica Moldova după ce Maia Sanda a spus în urmă cu câteva zile că Rusia plănuia o lovitură de stat la Chișinău.

„România a fost și continuă să fie alături de Republica Moldova și condamnă ferm orice tentativă de destabilizare inițiată din exteriorul țării. Sunt extrem de îngrijorătoare semnalele publice privind orice încercări ale Federației Ruse de a interveni ilegitim pentru a răsturna ordinea democratică și constituțională a Republicii Moldova, un stat suveran, care și-a ales prin vot liber direcția politică. Amenințările care vizează destabilizarea traiectoriei europene a Republicii Moldova, mai ales în această perioadă complicată marcată la nivel global de profunde crize de securitate și economice, nu trebuie deloc neglijate.”, se arată în comunicatul de la Cotroceni.

Klaus Iohanis subliniază și faptul că România susține aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europenă.

„Reiterez susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional, și pentru viitorul său proeuropean. Locul Republicii Moldova este în marea familie a Uniunii Europene. Acest drum este unul ireversibil și trebuie urmat cu consecvență, curaj și ambiție. În acest proces de aderare, Republica Moldova se poate baza, ca și până acum, pe solidaritatea deplină și sprijinul activ al țării noastre. Îi asigur pe cetățenii Republicii Moldova că România și românii le sunt în continuare alături!, a transmis Klaus Iohannis.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?