Prima pagină » Ucraina și România au convenit asupra recunoașterii reciproce a actelor de studii

Ucraina și România au convenit asupra recunoașterii reciproce a actelor de studii

by Maria I.
0 comment
Ucraina și România au convenit asupra recunoașterii reciproce a actelor de studii

Ministerul Educației și Științei de la Kiev anunță că Ucraina și România au convenit asupra recunoașterii reciproce a actelor de studii. Acordul se aplică documentelor de învățământ eliberate de instituții acreditate din ambele state, conform legislației în vigoare.

„În cadrul ședinței de guvern (de marţi – n.r.), a fost aprobat un proiect de dispoziţie al Cabinetului de Miniștri al Ucrainei, privind semnarea Acordului între Cabinetul de Miniștri al Ucrainei și Guvernul României, pentru recunoașterea reciprocă a documentelor referitoare la educație”, se arată în comunicatul Kievului.

Semnarea acordului va promova înțelegerea reciprocă a recunoașterii actelor de studii eliberate în Ucraina și în România, precum și a celor privind perioadele de studii în cele două ţări.

Acordul se aplică documentelor de învățământ eliberate de instituții acreditate din ambele state, conform legislației în vigoare.

Amintim că Guvernul Ciucă a aprobat, luna trecută, un memorandum privind semnarea Acordului între România şi Ucraina privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii.

Potrivit unui comunicat al Executivului, faţă de prevederile Convenţiei interguvernamentale româno – ucrainene care reglementează acum domeniul, noul acord cuprinde obligativitatea respectării normelor europene, transpuse în legislaţia naţională, privind recunoaşterea calificărilor profesionale, modificările legislative întreprinse la nivelul sistemului naţional de învăţământ din cele două state.

Acord mai prevede recunoaşterea Atestatului cu o durată de 10 ani eliberat de instituţiile de învăţământ secundar din Ucraina cu Diploma de Bacalaureat din România, dacă acel atestat este însoţit de o diplomă de studii superioare recunoscută în România.

Conform aceleiași surse, se prevede și introducerea unei dispoziţii privind recunoaşterea diplomelor de studii superioare în Teologie, eliberate de instituţiile de învăţământ superior religios din Ucraina, care nu sunt incluse în sistemul formal de educaţie.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?