Prima pagină » Surse: Liberalii vor mai mulți bani pentru dascăli. Când va fi gata un scenariu pentru majorare

Surse: Liberalii vor mai mulți bani pentru dascăli. Când va fi gata un scenariu pentru majorare

by A. Ionut
0 comment

Guvernul pregătește o serie de măsuri pentru a limita cheltuielile de la bugetul de stat. Printre acestea se numără și blocarea angajărilor în sistemul bugetar. Cu excepția cazurilor aprobate de Guvern, restul angajărilor vor fi înghețate.

„Am avut o analiză asupra primului trimestru şi decizia este că este nevoie de o serie de ajustări inclusiv pe cheltuielile bugetare, mai ales cele neesenţiale. Am cerut colegilor din Finanţe să vină cu un plan de propuneri de măsuri privind reducerea cu circa 20 de miliarde de lei a cheltuielilor. Nu vor fi pe investiţii sau pe pachetul social şi economic”, a declarant ministrul Finanţelor.

De asemenea, ordonatorii de credite vor avea limită de cheltuieli. Astfel, instituțiile nu vor mai putea cheltui pe lună mai mult decât le permite Executivul.

Profesorii amenință cu proteste după vestea că salariile bugetarilor vor fi înghețate de la 1 Mai.

Potrivit surselor, liberalii continuă lupta pentru drepturile dascălilor și consideră că cererile lor sunt total justificate. Salariile trebuie să crească, în special cele ale debutanților, despre care ministrul Educației a spus că ar trebui să pornească de la salariul mediu brut pe economie. Această discuție va avea loc în momentul în care va fi gata noua lege a salarizării unitare, care este în lucru la Ministerul Muncii. Propunerile sindicatelor din Învățământ ar fi fost deja înaintate de către Ministerul Educației către Ministerul Muncii.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?