Prima pagină » Guvernul României analizează noi praguri de impozitare a pensiilor pentru a reflecta inflația și puterea de cumpărare

Guvernul României analizează noi praguri de impozitare a pensiilor pentru a reflecta inflația și puterea de cumpărare

by A Ioana
0 comment
impozitare

Premierul Marcel Ciolacu și miniștrii săi lucrează la recalcularea pragului de impozitare a pensiilor, dorind ca acesta să fie ajustat în funcție de inflație și puterea de cumpărare, nu doar stabilit arbitrar. În prezent, pensiile de peste 2000 de lei sunt impozitate cu 10%, dar premierul insistă pe un nou sistem care să fie sustenabil și predictibil.

Ciolacu dorește să creeze un mecanism care să ajusteze pragul de impozitare în mod automat, bazat pe date statistice și economice, pentru a evita intervențiile politice subiective. El subliniază că actualul plafon de 2000 de lei nu mai reflectă condițiile economice actuale, cum ar fi inflația și criza energetică, și că un sistem automatizat ar fi mai echitabil și eficient.

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a explicat că se lucrează la un sistem de protecție pentru pensionarii cu venituri mici, astfel încât să nu fie afectați negativ de impozitare. Noul sistem, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 septembrie, va fi conceput pentru a menține puterea de cumpărare a celor cu pensii mici, chiar și în contextul creșterilor de pensii și al impozitării.

Premierul Ciolacu a anunțat organizarea unui eveniment electoral de amploare pe 31 mai, la Sala Polivalentă, cu participarea liderilor liberali de la nivel central. Evenimentul va reuni și toți candidații PNL din județul Teleorman.

Citeste si despre

Daniel Constantin, președintele PNL Teleorman, subliniază nevoia de dezvoltare urgentă a Județului

În ceea ce privește colaborarea cu PSD la nivel local, Ciolacu a afirmat că aceasta este practic inexistentă, din cauza comportamentului unor membri PSD care păstrează obiceiurile vechii conduceri. Această lipsă de colaborare împiedică dezvoltarea județului și subminează eforturile de a implementa politici eficiente și durabile.

Premierul Marcel Ciolacu își dorește un sistem de impozitare a pensiilor bazat pe criterii obiective și statistice, pentru a asigura sustenabilitatea și predictibilitatea acestuia. Noul mecanism va proteja puterea de cumpărare a pensionarilor, evitând astfel impactul negativ al impozitării asupra veniturilor acestora.

Ne gasiti si pe Facebook

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?