Prima pagină » Talonul de pensie in format electronic

Talonul de pensie in format electronic

Pensionarii pot primi talonul de pensie in format electronic

by A Ioana
0 comment
talonul de pensie

Pensionarii din România au acum o modalitate mai rapidă și mai simplă de a accesa talonul de pensie in format electronic. Talonul de pensie poate fi consultat atât prin e-mail, cât și prin intermediul noii aplicații lansate recent de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Cei interesați să primească talonul de pensie în format electronic trebuie să dețină un cont pe site-ul CNPP. În cazul în care nu au un cont, pot urma pașii de înregistrare detaliați pe portalul CNPP pentru a-și crea un cont. Procesul de creare a contului este simplu, necesitând doar parcurgerea pașilor conform cerințelor site-ului.

Cititi și Controale in Prahova

Utilizatorii sunt obligați să completeze o cerere tip (aceasta putand fi găsită pe site-ul CNPP) și să o încarce pe site accesând secțiunea “Depunere cereri și documente” din meniul “Comunicare cu publicul” din portalul CNPP.

Procesul de accesare a contului și depunere a cererii online este următorul:

  1. Accesarea contului online cu datele de autentificare.
  2. Navigarea către secțiunea “Completare formulare” – “Depuneri cereri si documente” – “Pensii” – “Document de informare”.
  3. Selectarea opțiunii “Transmiterea documentului de informare online” și completarea informațiilor necesare.
  4. Încărcarea cererii semnate electronic sau olograf prin intermediul butonului “Alege fișier”.
  5. Completarea codului CAPTCHA și salvarea cererii.

Potrivit avocatnet.ro, prima etapă constă în primirea unui e-mail de informare cu numărul de înregistrare alocat din portalul CNPP.

Ulterior, beneficiarii vor primi un alt e-mail de înregistrare a cererii în cadrul sistemului CNPP care va conține numărul alocat de Registratura casei teritoriale de pensii.

 

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?