Prima pagină » Ligia Deca continuă lupta cu violența în școli. Cum arată procedura în cazurile de bullying

Ligia Deca continuă lupta cu violența în școli. Cum arată procedura în cazurile de bullying

by B. R.
0 comment

Chiar dacă este vacanță, zeci de elevi, profesori și părinți au fost în această dimineața la Ministerul Educației. Toți au discutat pe marginea procedurii în cazurile de violență din școli. Este vorba despre modalitățile de lucru, regulile de aplicat și responsabilitățile persoanelor implicate în managementul episoadelor violente. 

„Prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar reprezintă priorități ale mandatului meu. M-a bucurat entuziasmul cu care a fost primită această procedură de către elevi, profesori, părinți și de către reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale. Toți cei prezenți la consultarea de astăzi au apreciat demersul nostru și inițiativa de a aduna, într-un singur document, toți pașii ce trebuie parcurși în procesul de gestionare a unui caz de violență școlară. Avem, astfel, un traseu ușor de urmărit, ceea ce oferă posibilitatea intervenției rapide și coordonate”, a declarat Ministrul Educației, Ligia Deca. 

La ce se referă proiectul Ministerului Educației:

– fapte de violență (cazuri ușoare și grave) între antepreșcolari/preșcolari/elevi, săvârșite în mediul școlar;
– fapte de violență asupra antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor, săvârșite de membri ai personalului unității de învățământ, în mediul școlar;
– fapte de violență asupra personalului unității de învățământ, săvârșite de elevi, în mediul școlar;
– situații corelate: suspiciune de port sau folosire, fără drept, de obiecte periculoase; suspiciune de implicare în alte infracțiuni (furt, tâlhărie); suspiciune de consum de substanțe psihoactive;
– suspiciuni de violență comisă asupra copilului în afara mediului școlar (violență domestică, trafic de persoane etc.).

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?