Prima pagină » Ministrul Justiției, reacție după ce criminalul care a ascuns o copilă în canapea a fost adus în România: Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale

Ministrul Justiției, reacție după ce criminalul care a ascuns o copilă în canapea a fost adus în România: Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Justiției a avut o primă reacție la arestarea și aducerea în țară a lui Ilie Șerbuc, supranumit criminalul din Berceni, bărbatul suspectat că a ucis o pe fată de 12 ani și i-a ascuns mai apoi trupul neînsuflețit în canapea, într-un apartament din București.

Alina Gorghiu spune că inculpatul va fi prezentat la instanță pentru confirmarea măsurii arestului preventiv. 

„A aterizat avionul care îl aduce înapoi în România pe inculpatul Șerbuc Ilie Marcel, acuzat de uciderea unei fetițe de 12 ani.
 
Cu privire la inculpat fusese dispusă, în lipsă, măsura arestului preventiv. Potrivit procedurii, el va fi prezentat la instanță pentru confirmarea acestei măsuri. Rămâne să vedem ce va decide instanța și, mai departe, continuă actele de urmărire penală, procedură care nu este publică.
 
Nicio persoană nu este mai presus de lege. Nimeni nu se poate sustrage răspunderii în fața justiției naționale. Aceasta este normalitatea într-un stat democratic.
 
Vă asigur că Ministerul Justiției va depune în continuare toate eforturile legale pentru ca fugarii să fie aduși înapoi in România. Cooperarea judiciară internațională în materie penală este esențială pentru combaterea infracționalității.
 
Mulțumesc tuturor autorităților române și olandeze pentru buna colaborare!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.
 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?