Prima pagină » Ciucă: asigurăm fondurile necesare pentru cheltuielile cu refugiații ucraineni. Vom primi 110 milioane de euro de la Comisia Europeană

Ciucă: asigurăm fondurile necesare pentru cheltuielile cu refugiații ucraineni. Vom primi 110 milioane de euro de la Comisia Europeană

 Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, fondurile necesare pentru plăţile care trebuie efectuate prin programul de susţinere a refugiaţilor ucraineni. 

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi că în şedinţă Guvernul va lua o decizie privind plăţile care trebuie asigurate prin programul de sprijin a refugiaţilor. El a arătat că sunt întreprinse toate demersurile către Comisia Europeană şi în felul acesta în luna iunie vom primi aproximativ 110 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat.

„O să luăm o decizie prin care vom asigura fondurile necesare pentru plăţile care trebuie asigurate prin programul de sprijin a refugiaţilor. Am discutat cu ministrul Bode şi cu ministrul Câciu, astfel încât să asigurăm fondurile de la buget pentru acoperirea cheltuielilor pe primele trei luni”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Premierul spune că, „aşa cum au stabilit în şedinţele anterioare, inclusiv cea de săptămâna trecută împreună cu ministrul Boloş, sunt întreprinse toate demersurile către Comisia Europeană şi în felul acesta în luna iunie vom primi aproximativ 110 milioane de euro pentru acoperirea cheltuielilor de la bugetul de stat”.

„Cumulat cu ceea ce am primit anul trecut, aproximativ 41 de milioane de euro, putem spune că sumele acoperă aceste cheltuieli”, a menţionat premierul.

Ciucă a completat: ”Am solicitat ca anul acesta suma totală să fie de aproximativ 200 de milioane de euro, să ne asigurăm că avem banii pentru asigurarea acestor plăţi compensatorii.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?