Prima pagină » Nicolae Ciucă asigură stabilitatea şi predictibilitatea sistemului fiscal din România

Nicolae Ciucă asigură stabilitatea şi predictibilitatea sistemului fiscal din România

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai Confederației Patronale Concordia.

by Maria I.
0 comment
Mesajul premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni: Maghiarii din România aduc plusvaloare societății noastre

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai Confederației Patronale Concordia. Au fost analizate mecanismele de colaborare dintre Guvernul României și mediul de afaceri, care au generat, anul trecut, o importantă creștere economică, într-un context marcat de numeroase crize regionale și globale.

Confederația Patronală Concordia reunește companii care generează peste 30 la sută din Produsul Intern Brut al României.

“Datele publicate astăzi de INS, care confirmă una dintre cele mai mari creșteri economice la nivel european pentru țara noastră, 4,8 la sută, adică aproape 50 de miliarde de euro în plus, ne arată că am reușit, împreună, prin dialog, nu doar să evităm recesiunea, dar chiar să și performăm”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă la întâlnire.

„Este o reușită a noastră, a tuturor, iar planurile noastre pentru acest an trebuie să folosească toate resursele și oportunitățile de care dispunem, împreună, decidenți și mediu privat. Capitalul românesc trebuie sprijinit, eforturile dumneavoastră încurajate iar modernizarea economiei, consolidată prin finanțări masive și atragerea de bani europeni”, a mai adăugat șeful Executivului.

Sistemul fiscal din România este stabil!!!

Premierul a dat asigurări că stabilitatea și predictibilitatea fiscală vor rămâne în parametrii conveniți cu partenerii de dialog, fără schimbări bruște ale reglementărilor în domeniu. Cota unică își continuă efectele benefice pentru economie și nu se are în vedere introducerea unui impozit de 1 la sută pe cifra de afaceri. Este important, însă, ca firmele românești să nu se simtă discriminate fiscal față de cele străine, transmite Executivul printr-un comunicat de presă.

Forța de muncă necesară va fi asigurată prin continuarea procesului de recrutare a lucrătorilor din țări non -UE, dar cu prioritate pe piața muncii pentru români!

Pentru a gestiona deficitul din ce în ce mai accentuat al forței de muncă, la nivelul Guvernului continuă procesul de eficientizare a procedurilor de recrutare de lucrători din țările non-UE, fără a neglija, însă, programele active de stimulare a inserției pe piața muncii a cetățenilor români. Totodată, la solicitarea mediului privat, Guvernul va identifica resursele necesare continuării aplicării programului Kurzarbeit pentru sectoare de activitate economică afectate în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina.

Programele guvernamentale de ajutor pentru cetățeni continuă!

Din perspectiva programelor guvernamentale de protejare a cetățenilor și economiei de efectele crizei energetice, prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări privind soliditatea pachetelor financiare de susținere a acestor măsuri, subliniind importanța fondurilor alocate la nivelul Guvernului pentru modernizarea și dezvoltarea sectoarelor de producere, distribuție și furnizare a energiei electrice.

“Domenii precum energie, industrie agroalimentară și sectorul IT&C reprezintă puncte forte pentru România. Avem un  important potențial de dezvoltare economică, pe care mediul de afaceri din țara noastră nu îl poate atinge fără capital, facilitățile fiscale, finanțarea pe termen mediu și lung asigurată de mediul bancar, acces la fonduri europene”, a arătat premierul Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?