Prima pagină » Premierul a cerut intrarea în Schengen de Ziua Europei

Premierul a cerut intrarea în Schengen de Ziua Europei

by B. R.
0 comment

Nicolae Ciucă a cerut ca României să i se recunoască meritele și se fie primită în Schengen. Declarația a fost făcută la evenimentul organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România cu prilejul Zilei Europei. Premierul a înșirat câștigurile României de la intrarea în Uniunea Europeană și a insistat că țara noastră trebuie să intre în spațiul de liberă circulație.

“Apartenența României la Uniunea Europeană a adus pentru țara noastră beneficii de necontestat: creșterea calității vieții, a investițiilor. Dezvoltarea de proiecte de cooperare cu partenerii europeni definesc azi România și societatea românească. România se dezvoltă armonios în cadrul UE. Fondurile europene de zeci de miliarde de euro au contribuit la dezvoltarea noastră în plan european. Cel mai recent: PNRR, al cărui impact substanțial este direct resimțit de cetățeni”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Primul-ministru a spus că țara noastră a devenit o piesă importantă în angrenajul Uniunii Europene și a cerut intrarea României în Schengen. “România a continuat în ultimul an să își aducă o contribuție substanțială la securitatea UE. Suntem un pol de stabilitate și securitate în regiune. Solidaritatea europeană trebuie să meargă în direcția recunoașterii acestei contribuții. E momentul acum să-și ocupe locul în spațiul Schengen ca membru cu drepturi depline”, a spus Nicolae Ciucă de Ziua Europei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?