Prima pagină » Alertă în Japonia! Măsuri de securitate sporite la reuniunea G7, după atacul asupra premierului

Alertă în Japonia! Măsuri de securitate sporite la reuniunea G7, după atacul asupra premierului

by A. Ionut
0 comment

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a promis că va spori securitatea în contextul în care ţara sa găzduieşte o reuniune a miniştrilor naţiunilor din G7, relatează BBC, potrivit news.ro.

El a fost evacuat nevătămat sâmbătă de la un eveniment public, după ce asupra sa a fost aruncată o fumigenă.

Japonia găzduieşte duminică miniştri din cele mai bogate şapte naţiuni ale lumii, iar Kishida a spus că ţara trebuie să-şi „maximizeze eforturile” în materie de securitate.

„Într-un moment în care oficiali de rang înalt din întreaga lume vizitează… Japonia în ansamblu trebuie să-şi maximizeze eforturile pentru a asigura securitatea şi siguranţa”, a declarat Kishida.

„Este de neiertat că un asemenea act violent a fost comis în timpul unei campanii electorale”, a adăugat el.

Tot duminică, poliţia a declarat că un suspect în vârstă de 24 de ani reţinut la faţa locului avea asupra sa un cuţit şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv.

După incident, care a avut loc în timpul unui eveniment de campanie la Wakayama, Kishida s-a adresat unei mulţimi dintr-un alt loc, spunând: „Aş dori să-mi cer scuze că am îngrijorat mulţi oameni şi le-am cauzat probleme”.

Persoana a fost arestată a fost identificată de autorităţi ca fiind Ryuji Kimura, în vârstă de 24 de ani. Motivaţia aparentului atac este încă neclară.

El avea asupra sa un cuţit când a fost arestat şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv pe care l-a aruncat după ce trecătorii şi poliţia l-au prins, a informat agenţia de presă Kyodo.

Atacurile violente sunt extrem de rare în Japonia. Dar există probleme în legătură cu securitatea în jurul politicienilor, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul campaniei electorale anul trecut.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?