Prima pagină » Percheziții de amploare în București și două județe: 22 de mandate emise în dosare de evaziune fiscală

Percheziții de amploare în București și două județe: 22 de mandate emise în dosare de evaziune fiscală

by A Ioana
0 comment
Percheziții

Polițiștii și procurorii au efectuat, joi, peste 20 de percheziții în București și în județele Ilfov și Dolj, vizând persoane fizice și juridice acuzate de evaziune fiscală. Acțiunea, denumită codificat “JUPITER”, se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), conform unui comunicat transmis de IGPR.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție. Perchezițiile au avut loc la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice, fiind vizate în special două dosare penale.

Investigațiile vizează 21 de persoane care, între 2019 și 2022, în calitate de administratori ai 13 societăți comerciale din București și Ilfov, cu activitate în prestarea de servicii de pază, ar fi dispus înregistrarea în documentele contabile ale firmelor a unor achiziții fictive. Aceste achiziții, în valoare de aproximativ 22,5 milioane de lei, provin de la 11 societăți comerciale fantomă, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de circa 4,8 milioane de lei.

În plus, în cazul uneia dintre aceste societăți, reprezentanții ar fi reținut și nu ar fi plătit către bugetul de stat, în termenul legal de 60 de zile, impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, în valoare cumulată de aproximativ 2,6 milioane de lei, în perioada martie 2022 – martie 2023.

Citeste si despre

Tânăr de 15 ani acuzat de uciderea verişoarei sale de doi ani şi jumătate în judeţul Dolj

Această operațiune masivă subliniază eforturile autorităților de a combate evaziunea fiscală și de a asigura respectarea legii. Persoanele implicate urmează să fie investigate în continuare, iar măsurile legale vor fi aplicate conform rezultatelor anchetei.

În cauză sunt efectuate cercetări față de 21 de persoane care, în perioada 2019 – 2022, în calitate de administratori ai 13 societăți comerciale din municipiul București și județul Ilfov, ce au ca obiect de activitate prestarea de servicii de pază, ar fi dispus înregistrarea în documentele contabile ale societăților a unor achiziții fictive, de aproximativ 22,5 de milioane de lei, de la 11 societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, cauzând în acest mod bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 4,8 milioane de lei”, se precizează în comunicat.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a trage la răspundere pe cei vinovați și pentru a recupera prejudiciul cauzat statului.

Sursa foto Puterea

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?