Prima pagină » Aleșii poporului sunt trimiși la psihiatru. Proiect de lege după circul făcut de Șoșoacă în Parlament

Aleșii poporului sunt trimiși la psihiatru. Proiect de lege după circul făcut de Șoșoacă în Parlament

by A. Ionut
0 comment

Un deputat REPER propune evaluarea psihiatrică a candidaţilor la alegerile parlamentare, după scandalul făcut de Diana Şoşoacă în Parlament. „Este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar” a precizat deputatul.

”Azi a fost depusă o iniţiativă legislativă a deputatului partidului REPER, Andrei Lupu, prin care candidaţii la alegerile parlamentare vor trebui să prezinte certificate medico-legale psihiatrice prin care – potrivit expunerii de motive – ”ne asigurăm că persoanele care deţin funcţii de putere şi iau decizii care afectează societatea în ansamblu sunt capabile să îi reprezinte pe alţii în mod raţional””, anunţă marţi REPER.

”Am iniţiat aşadar astăzi o lege prin care vor putea fi aleşi membri ai Parlamentului doar cei pentru care un medic garantează anterior că sunt în deplinătatea capacităţilor mintale. Ştiu că sună drastic şi că poate sugera limitări ale dreptului de a candida, dar acest mandat, care se va termina la anul, este marcat de comportamentul iraţional al unor parlamentari aleşi pe lista AUR, în frunte cu Diana Şoşoacă şi Geroge Simion. Sunt colegi care spun că cei doi sunt doar extravaganţi sau că au forţat limitele comunicării, dar dacă cineva ar face pe stradă circul pe care ei l-au făcut în aceşti ani în Parlament ar fi fost ridicat urgent şi supus unui test prin care sa se stabilească dacă este în deplinătatea facultăţilor mintale”, explică Andrei Lupu, deputat REPER, motivele acestei iniţiative legislative.

În expunerea de motive iniţiatorul arată că ”tulburările psihice grave pot influenţa judecata şi capacitatea de a lua decizii informate şi echilibrate, iar evaluarea psihiatrică a candidaţilor ar putea contribui la eliminarea celor care ar putea fi vulnerabili în ceea ce priveşte starea lor mintală şi care ar putea fi susceptibili de a lua decizii neadecvate sau nepotrivite în cadrul funcţiei parlamentare”, scrie stiripesurse.ro.

”Ieri în Parlament nu am asistat doar la o criză de nervi, ci la o isterie necontrolată din partea Dianei Şoşoacă. Nimic din ceea ce face aceasta doamnă nu are legatură cu comportamentul normal al unei persoane, nu este o manifestare politică şi nici un act de opoziţie. Este pur şi simplu o persoană iresponsabilă care se ascunde sub un mandat de parlamentar”, spune Andrei Lupu, conform sursei citate.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?