Prima pagină » Arsene nu e de găsit, a fost dat în urmărire națională după condamnarea de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Arsene nu e de găsit, a fost dat în urmărire națională după condamnarea de 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

by B. R.
0 comment

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a fost trecut pe lista „most wanted” a Poliției Române. Politicianul a fost condamnat pentru trafic de influenţă, mai exact că a interveni în 2013 la conducerea ANI pentru a îndepărta din funcție un rival politic. Polițiștii îl caută să îl ducă la închisoare.

Fostul baron PSD a fost dat în urmărire națională. Dacă nici așa nu va fi găsit, autoritățile vor cere instanței să emită mandat internațional de arestare, pentru a-l da și în urmărire internațională.

Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, ar fi plecat din țară încă de săptămâna trecută în Italia, din data de 4 martie, și nu există date că acesta s-ar fi întors în țară.

Potrivit informațiilor de pe portalul Poliției Române, Ionel Arsene a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015.

Semnalmentele acestuia sunt: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constituție normală; par grizonat; ochi căprui.

„Aplică inculpatului Arsene Ionel pedeapsa principală cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă, respectiv 1 an şi 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa principală de 6 ani şi 8 luni închisoare pe care o va executa inculpatul”, scrie în decizia Curţii de Apel Braşov.

De asemenea, lui Arsene îi sunt interzise o serie de drepturi, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere sau de a exercita atribuţii de conducere în cadrul vreunui partid, formaţiune sau alianţă politică din România.

„În baza art. 112 litera a Codul penal şi art. 291 alineat 2 Cod penal dispune confiscarea de la inculpatul Arsene Ionel a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei”, au mai decis judecătorii.

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?