Prima pagină » Fostul baron PSD, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă. SURSE: Ar fi fugit în Italia înainte de sentință

Fostul baron PSD, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare. Decizia este definitivă. SURSE: Ar fi fugit în Italia înainte de sentință

by B. R.
0 comment

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, a fost condamnat definitiv, astăzi, de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție. 

Potrivit unor surse, Arsene ar fi fugit din țară pe 4 martie, în Italia.

Acesta nu avea nicio interdicție de a părăsi țara.

Arsene este acuzat că a luat bani pentru a interveni în 2013 la conducerea Agenției Naționale de Integritate, pentru a îndepărta din funcție un rival politic. Instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Procesul a început încă de acum cinci ani.

Este o pedeapsă mai mică decât cea dispusă de judecătorii din Bacău care au analizat prima dată acest dosar. Aceștia hotărâseră în urmă cu aproape un an o pedeapsă mai mare, de peste 8 ani de detenție.

Pe 8 aprilie 2022, Ionel Arsene a fost condamnat la 8 ani şi 4 luni de detenţie pentru corupţie de către Tribunalul Bacău. A formulat apel ,care s-a judecat la Curtea de Apel din Braşov, după cum a decis Înalta Curte care i-a admis lui Arsene cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Bacău.

Arsene și-a folosit influența, pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, pentru „a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală”, potrivit DNA.

Banii remiși de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului București urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Arsene a fost denunțat de Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, cu care și-a dat mâna pentru a scăpa de Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean de la acea vreme.

În acest scop , Ștefan i-a dat 100.000 de euro lui Arsene, bani care ar fi trebuit să ajungă, prin interpuși, la șeful ANI, pentru a-l declara pe Culiță Tărâță incompatibil și în conflict de interese.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, iar în 2014, când Gheorghe Ștefan i-a cerut explicații, Ionel Arsene a spus că „decapitarea” lui Culiță Tărâță nu s-a produs.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?