Prima pagină » Pandemia s-a încheiat. OMS declară încetarea stării de urgență sanitară mondială generată de COVID-19

Pandemia s-a încheiat. OMS declară încetarea stării de urgență sanitară mondială generată de COVID-19

by A. Ionut
0 comment

COVID-19 nu mai reprezintă o urgență globală de sănătate, a transmis vineri Organizația Mondială a Sănătății, un pas major către sfârșitul pandemiei care a ucis peste 6,9 ​​milioane de oameni, scrie Reuters.

Comitetul de urgență al OMS a recomandat încetarea urgenței de sănătate publică de nivel global care este în vigoare de peste trei ani.

„Prin urmare, cu mare speranță declar că COVID-19 nu mai este o urgență globală pentru sănătate”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că sfârșitul urgenței nu înseamnă că COVID nu mai este o amenințare pentru sănătatea globală.

Comitetul de urgență al OMS a declarat pentru prima dată că COVID a reprezentat cel mai înalt nivel de alertă în urmă cu mai bine de trei ani, la 30 ianuarie 2020. Starea ajută la concentrarea atenției internaționale asupra unei amenințări pentru sănătate, precum și la consolidarea colaborării cu privire la vaccinuri și tratamente.

Ridicarea acestuia este un semn al progresului pe care l-a făcut lumea în aceste domenii, dar COVID-19 este aici pentru a rămâne, a spus OMS, chiar dacă nu mai reprezintă o urgență.

„COVID a schimbat lumea și ne-a schimbat pe noi. Și așa ar trebui să fie. Dacă ne întoarcem la cum erau lucrurile înainte de COVID-19, nu vom fi reușit să ne învățăm lecțiile”, a zis șeful OMS, scrie stiripesurse.ro

Rata mortalității a scăzut de la un vârf de peste 100.000 de persoane pe săptămână în ianuarie 2021 la puțin peste 3.500 în săptămâna până la 24 aprilie 2023, potrivit datelor OMS .

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?