Prima pagină » AUR ar putea primi o amendă de zeci milioane de euro din cauza aplicației

AUR ar putea primi o amendă de zeci milioane de euro din cauza aplicației

by B. R.
0 comment

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) s-a autosesizat, iar AUR riscă o amendă de până la 20 de milioane de euro. Asta după ce aplicația partidului a făcut publice datele personale ale tuturor utilizatorilor, inclusiv cele ale președintelui AUR, George Simion. 

CNP-ul, seria și numărul de buletin, telefonul, adresa, emailul și cotizațiile plătite către partid sunt înregistrate în aplicația partidului AUR. Informațiile au fost la liber, iar formațiunea politică s-a sesizat abia când liderii au fost anunțați de jurnaliștii de la Libertatea.

„Din cauza unei breșe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, Alianța pentru Unirea Românilor a decis să suspende momentan funcționarea aplicației până la remedierea problemelor identificate. Compania care a realizat platforma a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări de software. Pentru a elimina rapid o imperfecțiune a aplicației noastre și pentru a oferi utilizatorilor noștri o soluție mai bine securizată, vom suspenda funcționarea aplicației pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate și a fi siguri că nu mai există breșe similare”, a tranmis AUR într-un „Din cauza unei breșe de securitate cu care Platforma AUR s-a confruntat, Alianța pentru Unirea Românilor a decis să suspende momentan funcționarea aplicației până la remedierea problemelor identificate. Compania care a realizat platforma a confirmat existența unei breșe de securitate apărute în urma unei actualizări de software. Pentru a elimina rapid o imperfecțiune a aplicației noastre și pentru a oferi utilizatorilor noștri o soluție mai bine securizată, vom suspenda funcționarea aplicației pentru utilizatori pentru face toate testele de securitate și a fi siguri că nu mai există breșe similare”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) s-a autosesizat și a pornit o anchetă. Dacă datele vor arăta că partidul este vinovat de scurgerea de informații, sancțiunile pot fi foarte dure:
„Pentru încălcările dispoziţiilor următoare, în conformitate cu alineatul (2), se aplică amenzi administrative de până la 20 000 000 EUR sau, în cazul unei întreprinderi, de până la 4 % din cifra de afaceri mondială totală anuală corespunzătoare exerciţiului financiar anterior, luându-se în calcul cea mai mare valoare:
a) principiile de bază pentru prelucrare, inclusiv condiţiile privind consimţământul, în conformitate cu articolele 5, 6, 7 şi 9;
b) drepturile persoanelor vizate în conformitate cu articolele 12-22;

c) transferurile de date cu caracter personal către un destinatar dintr-o ţară terţă sau o organizaţie internaţională, în conformitate cu articolele 44-49;

d) orice obligaţii în temeiul legislaţiei naţionale adoptate în temeiul capitolului IX;

e) nerespectarea unui ordin sau a unei limitări temporare sau definitive asupra prelucrării, sau a suspendării fluxurilor de date, emisă de către autoritatea de supraveghere în temeiul articolului 58 alineatul (2), sau neacordarea accesului, încălcând articolul 58 alineatul (1).”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?