Prima pagină » Camera Deputaţilor şi-a ales noua conducere. Ringo Dămureanu de la AUR este noul secretar, USR lansează acuzații: PSD continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR

Camera Deputaţilor şi-a ales noua conducere. Ringo Dămureanu de la AUR este noul secretar, USR lansează acuzații: PSD continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR

by A. Ionut
0 comment

Camera Deputaţilor şi-a ales noua conducere, la începutul sesiunii parlamentare. Una dintre noutăți este alegerea lui Ringo Dămureanu (AUR) în funcţia de secretar al forului legislativ, acesta luând locul de la USR.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere pentru că nu respectă ponderile politice şi a acuzat PSD că ”continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”.

În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au fost aleşi membrii conducerii Camerei Deputaţilor, pentru sesiunea în curs. Astfel, vicepreşedinţi ai Camerei sunt Vasile Daniel Suciu (PSD), Alfred Robert Simonis (PSD), Lucian Nicolae Bode (PNL) şi Ilie Dan Barna (USR).

Secretari sunt Alexandra Presură (PSD), Cristian Buican (PNL), Ringo Dămureanu (AUR), Ovidiu Victor Ganţ (Minorităţi).

Chestori sunt Mitică Marius Mărgărit (PSD), Gabriel Zetea (PSD), George Cristian Tuţă (PNL), Sereş Dénes (UDMR).

Noua conducere a camerei a fost votată cu 200 de voturi pentru şi 40 împotrivă. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere pentru că nu respectă ponderile politice.

”PSD continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”, a spus Moşteanu.

”Voi aveţi cinci oameni în comisia juridică, noi avem doar doi. Nici nu te-a interesat funcţia aceasta”, a răspuns George Simion.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?