Prima pagină » Cancelarul german avertizează China: Nu trimiteți arme Rusiei!

Cancelarul german avertizează China: Nu trimiteți arme Rusiei!

by A. Ionut
0 comment

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut Chinei să nu trimită arme pentru a ajuta războiul Rusiei în Ucraina și a cerut în schimb Beijingului să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a-și retrage forțele, informează Mediafax.

Într-un discurs adresat Parlamentului german, Scholz a declarat că este dezamăgitor că Beijingul s-a abținut de la condamnarea invaziei ruse.

“Mesajul meu către Beijing este clar: Folosiți-vă influența la Moscova pentru a cere retragerea trupelor ruse, nu oferiți arme agresorului rus”, a spus Scholz.

Afirmațiile lui Scholz au subliniat modul în care răspunsul internațional la războiul din Ucraina a evidențiat diviziunile globale, China și India abținându-se de la condamnarea invaziei ruse.

Statele Unite se gândesc la posibilitatea de a impune noi sancțiuni Chinei dacă Beijingul oferă sprijin militar Rusiei, au declarat surse pentru Reuters săptămâna aceasta. Consultările se află încă într-un stadiu preliminar.

De cealaltă parte, China a emis un document în 12 de puncte care solicită o încetare a focului, care a fost întâmpinată cu scepticism în Occident.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?