Prima pagină » UDMR spune că rămâne cu cele trei ministere. Kelemen Hunor: Eu am înțeles de la colegii din PSD și PNL că se va respecta acordul

UDMR spune că rămâne cu cele trei ministere. Kelemen Hunor: Eu am înțeles de la colegii din PSD și PNL că se va respecta acordul

by A. Ionut
0 comment

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că în urma discuțiilor cu liderii coaliției nu se va renegocia protocolul astfel că formațiunea maghiară va rămâne cu cele 3 ministere (Dezvoltare, Mediu, Sport).

„Am avut discuții în aceste zile cu toată lumea. Am spus și repet, există un acord semnat între PSD și PNL privind rotativa și trebuie respectat. Este cel mai simplu, cuvântul dat trebuie respectat și în câteva zile se închide această rotativă. Dacă se deschide acordul, e greu să închizi. Eu am înțeles de la colegii din PSD și PNL că se va respecta acordul”, a declarat Kelemen Hunor, la ieșirea din biroul liderului PSD, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că nu are „nimic de reproșat” celor trei miniștri UDMR, semn că niciunul din aceștia nu va schimbat la rotația premierilor.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat marți că dorește să meargă până la capăt cu UDMR. „Avem un protocol pe care îl vom respecta”, a subliniat acesta.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, neagă faptul că PNL ar fi cerut celor de la UDMR să cedeze Ministerul Mediului. El a explicat că liberalii doresc continuarea guvernării, iar dacă UDMR va decide să părăsească corabia este strict decizia lor, dar nu liberalii îi împing peste bord.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?