Prima pagină » CEC Bank ar putea intra pe piața asigurărilor. Anunțul lui Ciucă: când s-ar putea întâmpla acest lucru

CEC Bank ar putea intra pe piața asigurărilor. Anunțul lui Ciucă: când s-ar putea întâmpla acest lucru

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a declarat înaintea ședinței de Guvern că susține ca CEC să intre pe piața asigurărilor, fie prin înființarea unei companii noi, fie prin preluarea de pe piață a unei companii. El a precizat că, cel mai devreme, această companie de asigurări a CEC ar putea fi înființată în trei luni.    

„Susțin ca CEC sa intre pe piața asigurărilor”, a spus premierul, arătând că sunt două posibilități: fie să înființeze o companie nouă, fie să preia de pe piață o companie.
„Nu voi fi de acord să înființăm compania dacă nu e și pe asigurări”, a menționat șeful Executivului. Premierul a precizat că cel mai devreme, această companie de asigurări a CEC ar putea fi înființată  în trei luni.

Proiectul de plafonarea a tarifelor RCA pe șase luni, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost publicat în dezbatere de Ministerul Finanțe. Autoritățile vor astfel să înghețe temporar, pentru 6 luni, tarifele de primă practicate de asigurători pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare la nivelul tarifelor de primă proprii calculate și practicate de aceștia la data de 1 martie 2022, iar în situația în care tarifele de primă practicate la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie, 2023 atunci asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă, „astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieței de asigurări”. 

Comisionul de distribuție se va limita la un maximum de 8% din prima brută încasată. În ultima perioadă a fost înregistrată o evoluție ascendentă a tarifelor de primă practicate de către asigurătorii RCA, se arată în document, iar prin această măsură „se elimină potențialul impact negativ al creșterii prețurilor inclusiv ca urmare a inflației și a luării în calcul a ultimului tarif de referință publicat de către ASF în luna martie 2023”. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?