Prima pagină » Superofertă, dar fictivă: 2.000 de lei pentru un post în minister. Promisiunea care le-a făcut pe femei să cadă în capcană

Superofertă, dar fictivă: 2.000 de lei pentru un post în minister. Promisiunea care le-a făcut pe femei să cadă în capcană

by B. R.
0 comment

Un șofer Uber este audiat pentru înșelăciune în formă continuată, după ce a convins șase tinere să îi dea câte 2.000 de lei pentru un post în minister. Șoferul de Uber le spunea clienților pe care îi transporta cu mașina că este angajat al instituției respective, prezenta o legitimație în acest sens și le promitea că le poate facilita angajarea pe anumite posturi vacante, contra unor sume de bani.  

Polițiștii din București fac mai multe percheziții într-un dosar penal pentru înșelăciune în formă continuată.

În perioada septembrie 2022 până în prezent, în timp ce oferea servicii ride-sharing, un bărbat ar fi inițiat discuții cu persoanele pe care le transporta cu privire la existența unor posturi vacante în cadrul unei instituții publice sau a unor servicii aferente altor organizații.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un șofer Uber, care a reușit să înșele 6 tinere naive. Șoferul se prefăcea ca vorbește la telefon cu diferite persoane, după care le aborda pe fete și le spunea că lucrează în minister, el fiind „comisarul Toni”. Mai mult, le arăta o legitimație făcută de el la antidrog și le întreba dacă nu vor să le angajeze pe diferite posturi. Când le convingea, începea să le ceară bani, fie pentru dosar, fie pentru fișa medicală, flori cu care să meargă mai departe sau whiskey. Tinerele au plătit câte 2.000 de lei, prejudiciul total fiind de 15.000 de lei.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?