Prima pagină » Ciolacu, replică acidă pentru Iohannis: protejarea Deltei nu se negociază

Ciolacu, replică acidă pentru Iohannis: protejarea Deltei nu se negociază

by B. R.
0 comment

Marcel Ciolacu a reacționat după atacul președintelui Iohannis în legătură cu scandalul Bâstroe. Președintele PSD a precizat că ieșirile sale critice intră în sfera dreptului la opinie și nu înseamnă că România ar opri vreun moment sprijinul pentru țara devastată de război: autoritățile române și autoritățile din Ucraina trebuie să vină cât mai repede cu explicații.

„Ajutăm economic, militar și umanitar Ucraina și nu înseamnă că dacă punem întrebări nu mai susținem Ucraina. Discursul public al fiecăruia dintre noi trebuie să se concentreze în jurul acestor parametri. Vă reamintesc faptul că România va deveni un pilon principal al reconstruirii Ucrainei, după finalizarea războiului. Este o realitate faptul că canalul Bâstroe are peste 7 metri și este o realitate faptul că adâncirea acestui canal schimbă condițiile din Delta Dunării”, a explicat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că autoritățile trebuie să vină cu explicații, însă scandalul Bâstroe nu trebuie să afecteze ajutorul României pentru Ucraina.

„Sunt total de acord cu domnul președinte, dar cred că toți ne-am câștigat dreptul să avem o opinie când totul este public. Pe toate TV-urile și pe social media se discută despre asta și cred că oamenii aștepată de la oamenii politici să aibă un punct de vedere pe această temă, nu să tacă și să trăim așa într-o nebuloasă. Sunt ferm convins că domnul Iohannis este cel mai informat om din România și așa trebuie să fie. Eu nu am primit informaii de la Mininsterul de Externe sau din altă parte. Cred că ar fi trebuit ca toți să cunoaștem aceste aspecte, dar, repet, toți putem să avem propria opinie. Faptul că avem o opinie nu înseamnă că suntem pro-ruși sau că nu mai susținem Ucraina”, a completat șeful PSD.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?