Prima pagină » Prima reacție a lui Iohannis în scandalul Bâstroe: Să se ocupe de alte teme, politicienii fug după notorietate

Prima reacție a lui Iohannis în scandalul Bâstroe: Să se ocupe de alte teme, politicienii fug după notorietate

by B. R.
0 comment

În plin scandal diplomatic România-Ucraina, președintele Iohannis a avut o primă reacție pe acest subiect. Acesta le recomandă politicienilor români care „s-au inflamat fără să verifice” să aștepte „să ne clarificăm”. 

El a adăugat că „politicienii noștri fug după notorietate, în prag de alegeri”, „comentând fără a ști exact ce se întâmplă, iar acest conflict ar folosi Moscovei.”

Șeful statului îi acuză pe politicienii români că au ieșit la atac fără să discute cu ucrainenii. Mai mult, președintele lansează acuzații și la adresa social-democraților, pe care îi acuză că se inflamează la televizor pentru a câștiga electorat.

„Am văzut că la noi o serie întreagă de politicieni s-au inflamat fără să verifice ce se întâmplă acolo. Unii politicieni cred că au simțit o ocazie să se profileze un pic mai mult în spațiul public românesc, probabil în vederea alegerilor de anul viitor. Cei care au încercat să facă o mare problemă din asta nu cred că au înțeles miza acestei perioade și nici nu mi se pare că preocuparea pentru Deltă este preocuparea numărul unu pentru ei. Cum vin alegerile, ai noștri fug după notorietate și teme interesante. Nu am dat un avertisment politicienilor noștri, ci le-am dat o recomandare să se ocupe de alte teme până ne clarificăm ce se întâmplă acolo. Întotdeauna în chestiuni bilaterale, e bine să știm ce se întâmplă și pe urmă să comentăm, nu invers. Daca se exagerează mult și aceste lucruri conduc la tensiuni în relații bilaterale, vă pot spune sigur că vor fi unii care se bucură și aceia sunt la Moscova”, a afirmat șeful statului.

Iohannis spune că România știa de lucrările care au loc la canalul Bâstroe încă din luna octombrie, iar specialiștii ar trebui să verifice dacă acestea sunt de întreținere sau de adâncire. Până atunci, politicienii ar trebui să aibă alte priorități, a explicat Iohannis.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?