Prima pagină » Au început lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare din Capitală

Au început lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare din Capitală

by B. R.
0 comment
Primăria Capitalei a început, marți, lucrările de reabilitare a acelor 210 km de rețea de termoficare cu fonduri europene, startul fiind dat cu un tronson de 6 km, pe bd. 1 Decembrie 1918, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

„Începem azi, în teren, marile lucrări de termofficare. Este contractul pe fonduri europene pentru reabilitarea a 210 km de rețea. Este o lucrare cu o valoare totală de 360 milioane de euro din care fonduri europene și contribuția statului – 260 milioane euro – restul fiind contribuția municipalității.

Am încheiat contractul pentru toți cei 210 km, cu 5 firme, în noiembrie 2022, cei 210 km sunt împărțiți în 5 loturi mari, care la rândul lor sunt împărțite în 25 de loturi mai mici, care au dimensiuni între 2-3 km și 10-12 km.

Compania Termoenergetica a studiat care din aceste 25 de loturi sunt mai importante și necesită să fie reabilitate mai repede și a selectat 12 care au o lungime totală de 90 km și pentru aceste 12 loturi intenția este să le terminăm până la final de 2024. Pentru moment s-au semnat ordinele de începere pentru două loturi din cele 12.

Acesta este al doilea și începând de săptămâna viitoare cam pentru două pe săptămână vor fi emise autorizații de construire și apoi ordine de începere la încă două săptămâni”, a explicat Nicușor Dan, marți, în conferința de presă susținută la începerea lucrărilor. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?