Prima pagină » Ciucă: PNL vine cu soluții pentru creșterea veniturilor. Obiectivul este „patriotismul economic”, adică sprijinirea capitalului românesc și întărirea clasei de mijloc

Ciucă: PNL vine cu soluții pentru creșterea veniturilor. Obiectivul este „patriotismul economic”, adică sprijinirea capitalului românesc și întărirea clasei de mijloc

by B. R.
0 comment

Partidul Național Liberal trebuie să vină cu soluții pentru creșterea veniturilor populației. Este declarația premierului Nicolae Ciucă, aflat la alegerile Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL). Cel mai important aspect, „urgența”, după cum s-a exprimat premierul, este ca partidul pe care îl conduce „să îi aducă din categoria de subzistență către zona de mijloc pe cât mai mulți români care astăzi abia știu cum se încheie luna fără datorii”.  

„Urgența este ca PNL să îi aducă din categoria de subzistență către cea de care vorbeam pe cât mai mulți români care astăzi abia știu cum se încheie luna fără datorii. Cum putem realiza toate acestea? Eu cred cu tărie că putem să reducem substanțial aceste decalaje din societate, dacă evaluăm mai bine, cum putem să creștem veniturile acolo unde baza e solidă și ne permitem. Propun deci să ne uităm cu atenție la cele 3,3 milioane de contracte de muncă și la cele 561 de mii de companii românești în care aceștia își desfășoară activitatea. Aici, în zona companiilor românești, este capitalul cel mai solid al țării și aici trebuie să vedem cum creștem condițiile în companii, pentru ca acestea să își permită să crească și mai mult numărul angajaților și implicit, veniturile acestora”, a declarat premierul.

În plus, premierul Nicolae Ciucă susține că obiectivul strategic al guvernării PNL trebuie să fie „patriotismul economic”, adică sprijinirea capitalului românesc și întărirea clasei de mijloc.

„Nu pentru că vin alegerile noi trebuie să spunem că sprijinim produsele și antreprenorii românii. Noi trebuie să sprijinim capitalul românesc pentru că asta ne va ajuta să creștem veniturile clasei de mijloc. Este, dacă vreți, un patriotism rațional (…) Această creștere a ceea ce numim clasă de mijloc este un obiectiv de importanță națională pentru că doar așa putem reduce decalajul economic și decalajul nivelului de trai față de țările occidentale”, a adăugat Ciucă.

Potrivit premierului „clasa de mijloc din România este prea mică astăzi pentru a vorbi de o dezvoltare consistentă și durabilă a României. Trebuie să fie un semnal de alarmă nu doar pentru Partidul Național Liberal, ci pentru întreaga clasă politică.”

„Eu cred că PNL, în primul rând, are datoria să crească cât mai mult numărul familiilor care să poată la finalul lunii să economisească, care își pot permite să-și educe în condiții decente copiii și să-i poată duce măcar într-o vacanță pe an. Să crească numărul celor care își permit servicii medicale decente și medicamentele aferente”, a adăugat premierul.

Acesta susține că PNL poate să reducă substanțial decalajele din societate, „dacă evaluăm mai bine cum putem să creștem veniturile acolo unde baza e solidă și ne permitem. Aici, în zona companiilor românești, este capitalul cel mai solid al țării și aici trebuie să vedem cum creștem condițiile în companii, pentru ca acestea să își permită să crească și mai mult numărul angajaților și implicit, veniturile acestora.”

Cu privire la Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, Nicolae Ciucă a declarat că se așteapă ca COAL să devină un pilon mai important al PNL în relația cu mediul de business: Să fie un integrator de idei și soluții care ajută sistemul public să învețe de la toți actorii mediului privat cum să fie mai prietenos și mai eficient în relația cu ei.

Astfel, premierul așteaptă membrii COAL la o discuție pe propuneri concrete cu privire la ceea ce avem „de făcut pentru a stimula economia românească și să facem ceea ce trebuie pentru cetățenii români astfel încât să creștem clasa de mijloc.”

Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL) cuprinde membri ai partidului care activează în sfera întreprinderilor mici și mijlocii și în mediul de afaceri.

Scopul COAL este dezbaterea și analizarea problemelor legate de politica de sprijinire a activității întreprinderilor mici și mijlocii și a mediului de afaceri, în vederea elaborării de propuneri și strategii în domeniu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?