Prima pagină » Blue Air, în insolvență. Statul a rămas oficial fără compania aeriană low-cost

Blue Air, în insolvență. Statul a rămas oficial fără compania aeriană low-cost

by B. R.
0 comment

Compania aeriană Blue Air a intrat în insolvență, la mai bine de șase luni după a efectuat ultimul zbor de linie cu pasageri la bord.  

Tribunalul București a admis cererea companiei aeriene Blue Air de intrare în insolvență. Printre creditori se numără Regia Autonomă Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian R.A. – ROMATSA, Baladei Thirdway Transport SRL prin lichidator judiciar Alpha Insolvency IPURL, ALC B378 43309 LLC, Blue Air Techic, Air Claim și Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, dar și numeroase persoane fizice.

Unul dintre creditori, Air Claim, a cerut intrarea în faliment a companiei, dar președintele Autorității pentru Administrarea Activelor Statului a declarat că acum nu mai poate fi vorba de așa ceva. De remarcat că, din fostul Blue Air, nu au mai rămas decât angajații care se ocupă de predarea documentelor, dar și cele două avioane puse sub sechestru de ANAF, care se află pe aeroporturile din Bacău și Torino.

„Datorită faptului că procedura de concordat a eșuat, următorul pas era insolvența, chiar dacă Air Claim a cerut falimentul companiei. Acesta este cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru Blue Air. În momentul de față, dobânzile și penalitățile se opresc, iar în urma planului de restructurare se pot tăia anumite sume care ar putea face Blue Air o companie atractivă pentru un investitor”, a declarat pentru Economica.net, Daniel Geantă, președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului.

Blue Air a anulat începând cu data de 6 septembrie 2022 toate zborurile, pierzând astfel sloturile din aeroporturi. Compania avea, în septembrie 2022, datorii cumulate de 230 milioane euro, suma în care nu sunt incluși banii pe care trebuie să îi returneze clienților cărora le-au fost anulate zborurile începând cu 6 septembrie. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?