Prima pagină » O nouă minune în Caracal: Familia primarului, pictată în locul Basarabilor

O nouă minune în Caracal: Familia primarului, pictată în locul Basarabilor

by B. R.
0 comment

Ion Doldurea, primarul din Caracal, împreună cu fiii și soția, apar într-un tablou care întruchipează dinastia domnitorilor din familia Basarabilor. Pictura este amplasată în Casa Doldurea, renovată chiar de primar. Localnicii spun că imobilul este o nouă minune a Caracalului. 

Clădirea este lângă Poliție și a fost construită în 1881. Aici a locuit Teodor Bancu, senator de Romanați, iar în 1902 imobilul a ajuns în posesia statului. Primarul a a început să o renoveze în 2011. 

„După Revoluție, din partea foștilor proprietari, cineva din familia Bancu a revendicat-o, a obținut-o și, la un an și ceva, a vândut-o unui profesor din București, Pristavu, care a făcut o Școală de Asistente – „Biosfera”. A funcționat 12 ani. Clădirea se degrada din ce în ce mai mult. Dumnealui a avut o tentativă să înceapă reparațiile, dar când a văzut costurile destul de mari, a încercat să scape de ea, vânzând-o către Dolchimex, în 2009. În 2011, am început reparațiile la Casa Bancu, azi Casa Doldurea. Totul a fost luat de la zero, casa arăta într-un mod foarte rău. Am lucrat la ea cinci ani de zile. În 2016, am forțat puțin nota… Și iată ce a ieșit. Unii spun că e o nouă minune a… Caracalului!”, spunea în 2017 primarul din Caracal, Ion Doldurea.

Clădirea a devenit un hotel-restaurant, iar în 2016 a fost instalat și pictura cu dinastia Doldurea-Basarab. Tabloul de 2,5 metri a fost realizat de Vintilă Mihăescu, pictor născut în Caracal. Membrii familiai Doldurea apar ca veritabili Basarabi și Brâncoveni. Primarul este pictat în locul unchiului lui Brâncoveanu, iar fiii lui și soția sunt pictați lângă Neagoe Basarab. Se pare că lucrarea a costat 65.000 de lei, adică peste 13.000 de euro.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?