Prima pagină » Ciucă vrea ca PNL să preia Ministerul Transporturilor, în timp ce Grindeanu o dă la întors și așteaptă soluții de la alții: Nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe

Ciucă vrea ca PNL să preia Ministerul Transporturilor, în timp ce Grindeanu o dă la întors și așteaptă soluții de la alții: Nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe

by B. R.
0 comment

Scandal în Coaliția de guvernare. Ciucă îl atacă pe Grindeanu și vrea ca ministerul Transporturilor să treacă la PNL pentru că „România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie”. În tot acest timp, Grindeanu îi sfidează pe români privind Bâstroe și o dă la întors: „Nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe”, a subliniat ministrul. În plus, acesta a spus că nu a discutat pe acest subiect până acum cu președintele Iohannis și că așteaptă soluții de la Ministerul Afacerilor Externe. 

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu liberalii din Prahova, cărora le-a transmis că la rotativă, PNL va încerca să ia Ministerul Transporturilor, condus acum de Sorin Grindeanu de la PSD, pentru a debloca proiectele de infrastructură.

„Dorim ca preluarea ministerului Transporturilor de către un membru al PNL să dea un nou impuls realizării de infrastructură din România”, a spus președintele PNL în întâlnire cu cei din organizația Prahova.

Nicolae Ciucă le-a mai transmis liberalilor din filiala Prahova că „România trebuie să devină un mare șantier, nu o șezătoare de politicieni care se uită la sondajele de opinie”.

Un alt mesaj al liderului liberal a fost că 2023 trebuie să fie un an de muncă, nu de dezbateri electorale și a precizat că nu se lucrează la un nou program de guvernare, în Coaliție. „Vom lucra pentru a adapta programul de guvernare al Coaliției, nu pentru un nou program”, a spus premierul Ciucă.

Asta în timp ce ministrul Transporturilor sfidează și o dă la întors: Nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe.

„Eu nici nu am mers cu barca să mă dau pe Bâstroe sau pe Chilia. Eu am avut în față anumite rapoarte date de către structuri care nu țin de Ministerul Transporturilor, în speță, de ministerul de Interne. Asta nu înseamnă că experții și măsurătorile care să ne spună ce s-a întâmplat nu trebuie să își facă treaba. Intrându-se pe această cale diplomatică eu zic că trebuie să așteptăm adresele de la MAE să ne comunice când ne întâlnim cu ucrainenii”, a declarat ministrul.

Ministrul Transporturilor, cel de la care a pornit scandalul privind dragarea de către Ucraina a canalului Bârstroe, așteaptă liniștit ca Ministerul de Externe să îl anunțe când va avea loc întâlnirea cu autoritățile ucrainene și cu experții. În plus, acesta nu a avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis pe această temă până acum.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?