Prima pagină » 71 de milioane de lei de la Guvern pentru reabilitarea clădirilor afectate de cutremurele din județul Gorj

71 de milioane de lei de la Guvern pentru reabilitarea clădirilor afectate de cutremurele din județul Gorj

by B. R.
0 comment

Peste 71 de milioane de lei a primit, până în prezent, județul Gorj, pentru reabilitarea și consolidarea obiectivelor afectate de cutremurele produse în 13 și 14 februarie. Autoritățile continuă evaluarea infrastructurii clădirilor avariate de seisme. 

Banii primiți vor fi folosiți pentru consolidarea celor mai afectate obiective, precum clădirea Palatului Administrativ din Târgu Jiu, câteva unități școlare din zonele unde seismele s-au resimțit cel mai puternic, dar și pentru bazinele de apă de pe Dealul Târgului care înainte de cutremure au fost afectate de către ploile abundente.

„Ieri, în şedința de Guvern, a fost aprobată o nouă alocare, fiind vorba de suma de 19.941 mii lei, din Fondul de Intervenție la dispoziția Guvernului, pentru lucrările necesare renovării și consolidării obiectivelor afectate în urma cutremurului de pe raza municipiului Târgu Jiu, județul Gorj. În total, 71.418 mii lei au fost alocați pentru construirea, refacerea și consolidarea clădirilor afectate în numai două săptămâni. Activitatea noastră continuă și în săptămânile următoare ca să putem evalua toată infrastructura afectată și solicităm fonduri pentru remedierea pagubelor produse de cutremur. Mă bazez cu toată încrederea pe colegii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pe echipele de intervenție și pe sprijinul primarilor din localitățile afectate”, a transmis prefectul județului Gorj, Cristina Cilibiu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?