Prima pagină » Imagini cu momentul impactului devastator dintre cele două trenuri în Grecia. Proteste violente după accidentul teribil

Imagini cu momentul impactului devastator dintre cele două trenuri în Grecia. Proteste violente după accidentul teribil

by A. Ionut
0 comment

Momentul în care cele două trenuri s-au ciocnit în Grecia a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au fost făcute publice de presa elenă.

Cel puțin 43 de oameni au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei, iar premierul elen a promis o anchetă completă. Un ministru a demisionat și șeful de gară responsabil pentru acel tronson a fost arestat, fiind învinuit că, din eroarea lui, cele două trenuri care veneau din sensuri opuse, au ajuns pe aceeași linie.

Trenul de pasageri plecase din Atena spre Salonic, iar marfarul venea din direcție opusă. Fiecare aveau o viteză de 160 de kilometri pe oră, în momentul în care trenul cu 350 de oameni la bord a ajuns pe aceeași linie cu cel de marfă. Locomotivele au fost pur și simplu pulverizate, iar mecanicii au murit pe loc. În vagoanele care au luat foc, temperaturile au crescut la 1.300 de grade Celsius.

Grecia a declarat trei zile de doliu național în memoria celor decedați. Mulți erau studenți care se întorceau acasă. Unii pasageri au mai putut fi identificați doar prin probe ADN.

După accidentul teribil, la Atena și Salonic au fost proteste. Protestatarii s-au bătut cu forțele de ordine în fața birourilor companiei de transport feroviar Hellenic Train. Oamenii au aruncat cu pietre și au aprins focuri în stradă, polițiștii au răspuns cu gaze lacrimogene, scrie digi24.ro

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?