Prima pagină » Conducerea Camerei a decis sesizarea Comisiei juridice în legătură cu protestul AUR din plen și din fața Parlamentului

Conducerea Camerei a decis sesizarea Comisiei juridice în legătură cu protestul AUR din plen și din fața Parlamentului

by A. Ionut
0 comment

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să transmită către Comisia juridică pentru a emite raport în legătură cu o sesizare formulată de către vicepreşedintele Camerei, deputatul PSD Ciprian-Constantin Şerban, cu privire la protestul cu pancarte al deputaţilor AUR, din plenul în care a fost adoptat proiectul de lege privind prevenirea sepărării copilului de familie. Ciprian-Constantin Șerban a precizat în sesizarea sa că Regulamentul Camerei a fost încălcat şi prin faptul că AUR a transmis şedinţa plenului pe reţelele de socializare.

„Înaintez prezenta sesizare disciplinară în legătură cu evenimentele grave care au avut loc în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 10 mai a.c., când mai mulţi deputaţi au perturbat buna desfăşurare a acesteia, aducând totodată prejudicii prestigiului şi imaginii Camerei Deputaţilor. În calitate de preşedinte de şedinţă, solicit sesizarea Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi asupra faptului că la începutul şedinţei de plen deputaţii grupului parlamentar al AUR: Sorin-Titus Muncaciu, Ilie-Alin Coleşa, Ringo Dămureanu, Ciprian-Titi Stoica şi deputatul neafiliat Dumitru Coarnă au intervenit la prezidiu prin blocarea accesului preşedintelui şedinţei la microfon, înlăturarea scaunului preşedintelui de şedinţă, precum şi prin ocuparea abuzivă a locului de secretar al şedinţei, încercând prin orice modalitate să împiedice desfăşurarea normală a lucrărilor parlamentare.

Deputaţii AUR au încercat întreruperea şedinţei şi transmiterea acesteia prin gesturi extreme, respectiv smulgerea cablurilor ecranelor şi a microfoanelor din dotarea prezidiului. Deşi, conform regulamentului, am atenţionat verbal deputaţii în culpă şi i-am invitat la respectarea regulamentului, acţiunilor celor menţionaţi mai sus au continuat şi au fost de-o gravă amplitudine, ducând în mod repetat la perturbarea lucrărilor.

Totodată dorescă să menţionez că deputaţii în cauză au încălcat şi prevederile art. 158 alin. (5) şi (6) din Regulamentul Camerei Deputaţilor prin transmiterea în direct a şedinţei pe reţelele de socializare precum şi prin modul verbal de a comunica – ţipete, injurii, ameninţări, invective sau calomnii la adresa mea sau a altor deputaţi prezenţi care încercau restabilirea ordinii şedinţei. De asemenea, deputaţii AUR au încălcat şi prevederile art. 154 alin. (3) aducând în cadrul dezbaterilor parlamentare pancarte.

Având în vedere evenimentele din şedinţa plenului Camerei Deputaţilor din data de 10 mai, solicit Biroului permanent al Camerei Deputaţilor să analizeze sesizarea şi să o transmită Comisiei juridice în vederea aplicării sancţiunilor corespunzătoare pentru conduita avută de deputaţii menţionaţi, precum şi pentru alţi deputaţi care se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor Regulamentului Camerei Deputaţilor şi al căror comportament inadecvant reiese din analiza Comisiei juridice”, arată sesizarea făcută către Biroul permanent al Camerei de către deputatul PSD Ciprian-Constantin Şerban. 

Parlamentari si simpatizanţi AUR au fost miercuri protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, unde au strigat, au protestat şi şi-au jignit colegii, dar şi în afara Parlamentului, unde au scandat, au ameninţat jandarmii şi l-au agresat verbal şi fizic pe fostul premier Ludovic Orban.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?