Prima pagină » Cutremur de 3,7 pe Richter în Timiș. Institutul Național pentru Fizica Pământului a analizat valul de seisme

Cutremur de 3,7 pe Richter în Timiș. Institutul Național pentru Fizica Pământului a analizat valul de seisme

by A. Ionut
0 comment

Un cutremur de 3,7 pe Richter s-a produs în județul Timiș, la o adâncime de 10 kilometri.

Seismul s-a înregistrat la ora 16.37, în apropierea următoarelor oraşe: 48 km S de Timișoara, 75 km NE de Belgrade, 75 km NE de Zemun, 96 km S de Arad, 96 km E de Novi Sad, 124 km SE de Szeged, 201 km S de Oradea, 233 km N de Nis, 235 km E de Pecs și 243km NV de Craiova.

Este  al doilea cutremur de intensitate medie produs astăzi.

Un alt seism cu magnitudinea 4,1 s-a produs miercuri, la 8.25, în Gorj, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Cutremurele de 5,2 şi 5,7 care s-au produs în Gorj pe 13 şi 14 februarie au avut până acum 810 replici, însă frecvenţa şi magnitudinea lor sunt în scădere, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) care a publicat şi hărţi care arată detalii noi despre caracteristicile seismelor. Potrivit datelor, cele două cutremure mari au avut epicentrele situate la mai puțin de 20 de kilometri unul de altul. De altfel, majoritatea replicilor s-au produs în aceeași zonă, la nord-vest de Târgu Jiu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?