Prima pagină » Cu ce program de guvernare merg liberalii la negocieri înainte de rotativă

Cu ce program de guvernare merg liberalii la negocieri înainte de rotativă

by A. Ionut
0 comment

Programul de guvernare cu care merg la negocieri liberalii puncteză faptul că nu sunt bani la bugetul de stat. Prin urmare, liberalii spun că o preocupare ar trebui să fie pe termen mediu ca datoria publică externă să nu depășească 60 % din PIB, conform antena3.ro.

Nu ar fi recomandate măsurile de relaxare fiscală, adică reducerile de taxe. Liberalii cer ca pentru orice măsură bugetară fiscală să existe un impact bugetar foarte bine argumentat. Se recomandă în programul de guvernare pe care l-au pregătit liberalii o reformă a taxării veniturilor și proprietăților. De asemenea, vor să fie reduse stimulentele fiscale, să se lărgească baza de impozitare și administrația fiscală să fie întărită.

Legat de Ministerul Transporturilor, liberalii vor în programul de guvernare ca orice cale rutieră de mare viteză să fie accesată în maxim o oră din orice punct de plecare al țării.

De asemenea, orice punct de destinație, spun liberalii, trebuie să poată să fie atins în 2 ore de la un aeroport. Astfel, ar urma să se aloce 2 la sută din PIB pentru infrastructură până în 2030 sunt și alte ministere pentru care au făcut planuri, susține sursa citată.

PNL va continua măsurile sociale și anul viitor, românii urmând să primească 1400 de lei pentru sezonul rece, pentru plata facturilor la energie. Rămân în continuare 6 tranșe de 50 de euro pentru voucherele de alimente, vouchere pentru rechizite, ajutor pentru copiii nou-născuți din familiile defavorizate și vouchere pentru reziliență. Asta înseamnă 2000 de euro bani europeni pentru achiziția de mașini de spălat sau frigidere și alți 2000 de euro pentru renovarea locuinței, bani care merg către persoanele defavorizate. Și vin acești bani din fonduri europene, nu de la bugetul de stat.

PNL vrea ca și în anul viitor să fie continuat acest proiect fabricat în România, să fie stimulată producția internă și lanțurile de aprovizionare. Și propun ca orice beneficiar să aibă peste 45 de ani ajutorul să meargă către IMM-uri, iar ajutorul de minimis să fie cuprins între 50 000 și 200 000 de euro pentru fiecare IMM, sunt câteva dintre măsurile care sunt înscrise în programul de guvernare și care vor fi negociate cu partenerii din PSD. De asemenea, și anul acesta în programul de guvernare, liberalii susțin că ar trebui ca pensiile mai mici de 3000 de lei să nu mai fie impozitate, conform antena3.ro.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?