Prima pagină » EXCLUSIV: Avem documentul care arată că Nicușor Dan a încălcat legea privind incompatibilitățile

EXCLUSIV: Avem documentul care arată că Nicușor Dan a încălcat legea privind incompatibilitățile

by B. R.
0 comment

Avem documentul care arată că „primarul-șef peste tot” a fost declarat incompatibil.   

Agenția Națională de Integritate arată printr-un document oficial că primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost declarat incompatibil. Primarul Capitalei este acuzat că s-a numit ilegal în fruntea mai multor instituții din subordinea primăriei.   

„Ca urmare a aspectelor semnalate de dumneavoastră, vă aducem la cunoștință că la data de 15.02.2023 a fost întocmit Raportul prin care s-a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese, de către DAN NICUȘOR DANIEL, Primar General al Municipiului București”, se arată în documentul ANI.

 

 

Astfel, amintim că în urmă cu câteva zile, Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan.

ANI transmite că în perioada mandatului de primar general, Nicușor Dan ar fi deținut și alte funcții de conducere în patru instituții sau servicii, fără mandat de reprezentare, încălcând astfel legea privind incompatibilitățile.

Nicușor Dan ar fi deținut funcții simultan în Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administrația Străzilor București, ALPAB și Centrul Cultural Expo Arte.

„Nicușor Daniel Dan a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000 Lei și ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat. Prin acest demers, bugetul ALPAB a fost suplimentat de la 11.517.000 lei la 14.517.000 lei. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003″, arată ANI într-un comunicatul de săptămâna trecută.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?