Prima pagină » Lucian Bode și ministrul Transporturilor, inspecție pe șantierul centurii ocolitoare a Zalăului. Ultimatum pentru cei care întârzie lucrările

Lucian Bode și ministrul Transporturilor, inspecție pe șantierul centurii ocolitoare a Zalăului. Ultimatum pentru cei care întârzie lucrările

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, marţi după ce a vizitat şantierul tronsonului II al centurii ocolitoare a Zalăului, că termenul realist pentru finalizarea acestui proiect este undeva la jumătatea anului viitor. Ministrul PSD a mai explicat că asocierea de constructori români şi chinezi înregistrează întârzieri pe cei 5,5 km ai acestui obiectiv şi paradoxal, totul este cauzat de partenerul român care îngreunează aplicarea legislaţiei privind actualizarea preţurilor. 

„Aici e vorba de o asociere într-o companie chineză şi o companie din România. Această companie din România fiind de un procent undeva sub 1%. În acest moment stadiul lucrărilor este undeva peste 50%, poate chiar spre 60%. Aşa cum ştiţi, pe toate lucrările din România noi am aplicat Ordonanţa 64 prin care se actualizează preţurilor materialelor. Ştiţi că din cauza pandemiei,din caauza războiului din Ucraina, preţurile au explodat. Surprinzător, pe această centură de la Zalău, această Ordonanţă 64 nu se poate aplica, ceea ce duce la pierderi de câteva zeci de milioane. Noi dorim legal să putem să aplicăm această Ordonanţă 64. Dar acest lucru este este blocat în acest moment. Din ce-mi spun colegii mei, care ştiu foarte bine situaţia, această companie românească care, deşi e sub 1%, are un fel, nu mă feresc să spun, că nu e altceva decât ceea ce spun, un soi de şantaj asupra companiei mari”, a afirmat Sorin Grindeanu. 

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a fost alături de Sorin Grindeanu pe șantier și a transmis un mesaj tranșant pentru cei care trebuie să ducă la bun sfârșit lucrările. 

„Varianta Ocolitoare Zalău, alături de Autostrada Transilvania, rămân două proiecte vitale pentru dezvoltarea județului Sălaj și a întregii zone de Nord-Vest a României.

Mesajul a fost unul foarte clar de responsabilizare, atât pentru antreprenor, cât și pentru toți cei implicați: găsiți soluții la orice posibil blocaj, astfel încât proiectul să avanseze.
 
Startul foarte bun înregistrat în anul 2020 când am deblocat acest proiect trebuie valorificat, pentru că transformarea prin care trece nu doar județul Sălaj, ci întreaga Românie în materie de infrastructură de transport, trebuie accelerată și gestionată în mod profesionist și cu seriozitate.
 
Avem de recuperat decalaje istorice în materie de infrastructură de transport și nu ne permitem să ratăm cursa contra–cronometru a dezvoltării infrastructurii pe care am pornit-o.
 
Obiectivul care ne unește trebuie să fie unul singur: Dezvoltăm România prin investiții în infrastructură!”, a transmis Lucian Bode. 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?