Prima pagină » Marcel Boloș: La finalul lunii august, gaura bugetară era de 43 de miliarde de lei. Ministrul explică de ce crește valoarea voucherelor de vacanţă la 1600 de lei

Marcel Boloș: La finalul lunii august, gaura bugetară era de 43 de miliarde de lei. Ministrul explică de ce crește valoarea voucherelor de vacanţă la 1600 de lei

by A. Ionut
0 comment

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a precizat, marți, când va fi anunțat pachetul de măsuri fiscale realizat de Guvern și care este deficitul bugetar al României în prezent.

“Luna septembrie este luna de referință… cât de curând posibil coaliția de guvernare va anunța data la care se va asuma răspunderea asupra pachetului de măsuri”, a spus Marcel Boloș.

Ministrul de Finanțe a mai transmis că și discuțiile cu experții europeni vor fi încheiate în perioada următoare. El a adăugat că, la finalul lunii august, gaura bugetară era de 2,66% din PIB, adică 43 de miliarde de lei.

Marcel Boloș a explicat creșterea voucherelor de vacanță la aproximativ 1.600 de lei. 

“Pentru ca să menţinem valoarea, fiindcă ele vor fi incluse în baza de impozitare a CASS-ului, deci se va plăti contribuţia la asigurările sociale de sănătate şi să avem aceiaşi bani pentru cei care urmează să primească, să nu fie afectaţi, pe de o parte, pe altă parte există şi pragul de venit de 8.000 de lei net pentru a proteja pe cei care sunt cu venituri mici şi a avea o anumită chibzuinţă în folosirea banilor pentru voucherele de vacanţă”, a explicat ministrul Finanţelor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?