Prima pagină » Ministrul Finanțelor: Gaura la bugetul de stat nu este în niciun caz de 20 de miliarde de lei. Ce măsuri se pregătesc chiar acum

Ministrul Finanțelor: Gaura la bugetul de stat nu este în niciun caz de 20 de miliarde de lei. Ce măsuri se pregătesc chiar acum

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 de miliarde de lei.

”Gaura la bugetul de stat nu e în niciun caz de 20 md. de lei. Încetinirea încasării veniturilor se cifrează undeva la 4,7 miliarde de lei faţă de programat”, a mai spus ministrul de Finanţe.

Conform surselor, printre măsurile care se pregătesc se numără și desființarea tuturor sporurile date în perioada covid. Ar fi cazuri în care aceste sporuri ajung și la 85% din venit. În plus, toate proiectele cu impact bugetar mare ar urma să fie înghețate, cu excepția celor de investiții. De asemenea, se discută și interzicerea cumulului pensiei speciale cu salariul.

Toate propunerile urmează să ajungă miercuri pe masa premierului Nicolae Ciucă, apoi vor merge la ministerul de Finanțe, iar Adrian Câciu va scrie Ordonanța de Urgență. Noile măsurile ar urma să intre în vigoare de la 1 Mai, conform surselor.

”Vă asigur că ceea ce face guvernul în momentul de faţă este un gest de responsabilitate. Toţi cetăţenii ne cer ca statul să fie mai slab, mai suplu. Nu cred că este greu să facem acest efort împreună şi să reducem din cheltuielile bugetare”, a spus Adrian Câciu la audierea de la Camerei Deputaților.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?